Pastiprinoties vēja spēkam, otrdien pēcpusdienā bez elektrības ir 3000 – 5500 valsts energokoncerna "Latvenergo" klienti, informē uzņēmums.

Avārijas atslēgumu skaits ir mainīgs, jo AS "Sadales tīkls" brigādes operatīvi strādā, novēršot bojājumus, informē "Latvenergo".

Lielākie elektroapgādes traucējumi ir Jūrmalas-Ķekavas un Smiltenes-Valkas elektrolīnijās, Alūksnes, Krāslavas apkārtnē, kā arī Kurzemes pusē –Tukuma apkārtnē.

AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis stāsta, ka bojājumu novēršana šobrīd norit raiti un brigādes ir gatavas spēcīgākām vēja brāzmām pēcpusdienā. Pārsvarā elektrības pārrāvumus izraisa vēja lauzti koki uz gaisvadu līnijām.

AS "Latvenergo" aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Uzņēmums uzsver, ka neddrīkst tuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Konstatējot cilvēku drošībai bīstamu situāciju elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, uzņēmums aicina ziņot "Latvenergo" Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80200404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam - 112.

Jau vēstīts, ka lielākais vēja ātrums otrdien reģistrēts Kolkā – 26 metri sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!