Svētdien stiprā vēja dēļ tika slēgtas Liepājas un Ventspils ostas, bet Rīgas ostā situācija ir normāla. Kā pastāstīja Ventspils ostas uzraugs Atvars Nakurts, svētdien Ventspilī pūta stiprs dienvidrietumu vējš ar ātrumu 20 metri sekundē, brāzmās līdz pat 25 metriem sekundē. Osta tika slēgta un paaugstinātās bīstamības dēļ nav iespējama nekāda darbība.
"Sakarā ar lieliem viļņiem kuģi, kas ir ostā, stāv bez darba un nekāda darbība nenotiek," sacīja Nakurts. Uzraugs arī pastāstīja, ka lielie kuģi netiek ielaisti ostā, bet mazie zvejas kuģi jūrā nav izgājuši. Paredzams, ka stiprs vējš no 15 līdz 17 metriem sekundē saglabāsies arī pirmdien un otrdien, tikai tas mainīs virzienu un pūtīs no rietumiem, ziemeļrietumiem.

Lielā vēja dēļ slēgta arī Liepājas osta, informēja ostas kapteiņu dienestā. Kopš sestdienas nakts ostā netiek ne ielaisti, ne izlaisti transporta kuģi. Tomēr no ostas izbraukuši un iebraukuši daži zvejas kuģi. Vēja ātrums Liepājā svētdien bija 18-24 metri sekundē.

Rīgas ostā pastāstīja, ka osta bijusi slēgta sestdienas naktī, bet tad vējš rimies līdz 11 metriem sekundē, tādēļ notiek paredzētais darbs. Ostā varētu neielaist tikai ļoti lielus kuģus, taču tādu ienākšana ostā svētdien netika paredzēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!