Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administratīvā ēku kompleksa izveidošanai ārpus Rīgas centra varētu tikt piesaistīts privātais partneris, paredz otrdien Ministru kabinetā apstiprinātā koncepcija.
Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) aģentūra strādājot pie koncepcijas īstenošanas secinājusi, ka VID centrālā aparāta struktūrvienību izvietošana iespējama tikai no jauna uzbūvētās biroju ēkās, taču valsts īpašumā nav piemērotu zemes gabalu.

Līdz ar to VNĪ izskata iespēju veikt privātā partnera piesaisti, lai realizētu Rīgas jaunā administratīvā centra projekta izveidi Torņakalnā, kura ietvaros ir paredzēts iekļaut arī VID administratīvo ēku kompleksu. Šobrīd norit darbs pie apzināto zemes gabalu ierīcības projektu izstrādes un to savstarpējas saskaņošanas, tomēr būvniecības uzsākšana varētu tikt paredzēta tikai 2008.gadā, kas neiekļaujas noteiktajos termiņos.

VNĪ pētījumā secinājusi, ka privātā partnera piesaiste ir efektīva un optimāli piemērota arī konkrētajam gadījumam. Privātā partnera piesaiste sevī ietver ilgtermiņa (25-30 gadi) sadarbību, kas ļautu ilgtermiņā nodrošināt VID centrālā aparāta struktūrvienības ar tām nepieciešamajām biroja telpām, vienlaicīgi saglabājot iespēju partneriem vienoties par sadarbības rezultātā radīto materiālo vērtību (biroju ēkas) īpašuma tiesībām atbilstoši valsts interesēm.

VNĪ šobrīd veic darbu pie nepieciešamā dokumentu kopuma izstrādes privātā partnera piesaistei ar mērķi izvēlēties optimālāko vietu VID centrālā aparāta struktūrvienību izvietošanai vienotās darba telpās un par turpmāko šī jautājuma virzību informēs Ministru kabinetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!