Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Zemgales reģionālās iestādes direktors Andris Zāle, kas sabiedrības uzmanības centrā nokļuvis pēc masu medijos izskanējušās informācijas par 355 000 latu skaidras naudas uzkrājumiem, izrādās pieļāvis kļūdu, aizpildot ikgadējo deklarāciju, un īstenībā viņa uzkrājumi ir 35 500 latu.
Zāle pēc preses publikācijām tajā pašā dienā, 25.oktobrī, iesniegumā VID lūdzis labot deklarācijas sesto sadaļu (skaidrā nauda) no 355 000 uz 35 500 latu. Amatpersona paskaidro, ka kļūda radusies pārrakstīšanās dēļ, liecina VID publiskojamās datu bāzes informācija.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka Zāle, stājoties amatā, uzrādījis, ka skaidrā naudā glabājot vairāk nekā trešdaļmiljonu latu, 227 000 latu aizdevumu, kā arī darījumus ar nekustamo īpašumu, no kuriem vienā darījumā, iespējams, mākslīgi samazināta īpašuma vērtība, lai izvairītos no valsts nodevas nomaksas.

Zāles parādsaistības ir 70 000 latu, un viņa īpašumā ir pieci dzīvokļi Rīgā un Saulkrastos, gan divas garāžas Rīgā, lietošanā ir vasarnīca Jūrmalā, Cēsu rajonā ir zeme, uz kuras pašlaik notiek ēku celtniecība, kā arī pieci kopīpašumā esoši zemesgabali Kalupes, Krāslavas, Sabiles un Kapseļu ielā Rīgā. VID pēc publikācijām solīja vērtēt direktora darījumu likumību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!