Foto: Shutterstock
Noskaidroti Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotās čeku loterijas maija izlozes uzvarētāji, kuriem nu ir jāpiesakās dienestā līdz 12. jūlijam, portālu "Delfi" informēja VID.

Dienests informē, ka arī maijā tika izlozētas 39 tradicionālās naudas balvas un trīs naudas balvas 500 eiro vērtībā. Čeku loterijas maija ilozei tika reģistrēti 761 009 čeki, kvītis, biļetes un internetā apmaksāti rēķini.

Ikmēneša VID izlozē cilvēki var laimēt vienu laimestu 10 000 eiro vērtībā, trīs laimestus 5000 eiro vērtībā un trīsdesmit piecus laimestus 100 eiro vērtībā.

Savukārt šomēnes īpašās nozares izvēlētas vairākas nozares, kas saistītas ar automobiļu iegādi un apkopi, kā arī ar pirkumiem, pasūtot preces interneta veikalā. Tādēļ vēl arī visu jūniju VID aicina iedzīvotājus pievērst īpašu uzmanību tam, vai darījumu apliecinošs dokuments – čeks, kvīts vai rēķins - tiek saņemts auto salonā vai servisā, vai pēc jebkura pirkuma internetā.

Loterijas dalībniekiem, kuri laimējuši kādu no maija naudas balvām vai Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku papildu balvām, pēc informācijas saņemšanas ir jāpiesakās VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS). Ja laimīgais dokuments ir rēķins, loterijas dalībniekam EDS jāiesniedz ne vien rēķins, bet arī bankas maksājuma izdruka par to, ka rēķins ir apmaksāts, pausts VID sniegtajā informācijā.

Čeku loterijas naudas balvu un papildus balvu laimētāji maija mēnesī tika paziņoti svētdien, 12. jūnijā, TV3 raidījumā "SuperBingo".

Mērķis ir veicināt godīgu konkurenci un labprātīgu nodokļu saistību izpildi, mudinot pircējus pieprasīt čekus un kvītis par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem, tādējādi veicinot kultūras maiņu sabiedrībā.

Čeku loterija Latvijā notiek pirmo reizi, taču citur pasaulē ir visnotaļ izplatīta prakse, kas devusi pozitīvus rezultātus gan attiecībā uz sabiedrības rīcības maiņu, gan ieņēmumiem valsts budžetā.

Čeku loteriju organizē VID, informatīvi atbalsta VAS "Latvijas Loto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!