Foto: Valsts kanceleja

Ministru kabinets otrdien, 1. martā, pieņēma vairākus lēmumus par atbalstu Ukrainas bēgļiem, kā arī izmaiņām epidemioloģiskās drošības pasākumos. Par to valdības pārstāvji informēs preses konferencē, kurai iespējams sekot līdzi portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) un iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP).

Valdība otrdien lēma virzīt uz Saeimu Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavoto likumprojektu Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstam, kas tostarp paredz Ukrainas bēgļiem iespēju ātri saņemt atbalstu, kā arī uzturēšanās un darba tiesības Latvijā.

IeM portālam "Delfi" skaidroja, ka likumprojekta mērķis ir sniegt atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri izceļo no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā saistībā ar Krievijas izraisīto karu, kā arī sniegt vispārēju atbalstu Ukrainas sabiedrībai. Plānots, ka likumā paredzētais atbalsts tiks sniegts šī bruņotā konflikta norises laikā.

Tāpat valdība lēma no 7. marta atļaut pārslimošanas faktu apliecināt arī ar antigēna testu un uz šī testa rezultāta pamata izdot pārslimošanas sertifikātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!