Valsts un privātā sektora īstenotie jaunā koronavīrusa drošības pasākumi atstājuši arī redzamu ietekmi uz Rīgas ielām: darba dienu rītos tikpat kā izzuduši sastrēgumi.

"Waze" karte ceturtdien pulksten astoņos no rīta rādīja, ka Rīgā vairs nav redzami darbdienu rītos tik ierastie sarkanā krāsā atzīmētie sastrēguma punkti, bet "balticmaps.eu" bija redzams, ka uz Vanšu tilta ir apgrūtināta braukšana.

Izbraucot šī tilta maršrutu, sastrēgums pamanāms nebija, bet salīdzinot ar citiem Rīgas tiltiem, satiksme bija nedaudz intensīvāka, bet mazāk blīva satiksme.


Tas, ka cilvēki masveidīgi paliek mājās, bija redzams arī sabiedriskajā transportā. No rīta ierasti pārpildītie 1. un 3. maršruta tramvaji ceturtdienas rītā pārvadāja vien nelielas cilvēku grupiņas. Arī trolejbusi un autobusi bija tukšāki nekā parasti.

Pēdējā diennaktī veikti 533 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar "Covid-19", infekcija apstiprināta 15 cilvēkiem, informēja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), tādējādi saslimušo skaits ar 'Covid-19' pieaudzis līdz 86 cilvēkiem.

Atgādinām, ka pats koronavīruss nav nekas jauns – tā ir jau zināma vīrusu grupa, kas atrasta gan dzīvniekiem, gan cilvēkiem. Tomēr pērn rudenī identificētais ir pavisam jauns koronavīrusa paveids – SARS-CoV-2. "Covid-19" ir šī vīrusa izraisītā slimība. Iepriekš nopietnus saslimšanas gadījumus izraisījis SARS koronavīruss jeb SARS-CoV, kura rezervuārs dabā ir civetkaķi un, iespējams, sikspārņi, un MERS koronavīruss, kura infekcijas rezervuārs dabā ir vienkupra kamieļi. "Covid-19" infekcijas avots (rezervuārs) pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!