Piektdien, 4. septembrī, notika "Delfi" rīkotā diskusija "Pilsoniskā sabiedrība "Vētrainie 2020tie"".

Kas ir pilsoniskā sabiedrība un kāpēc tā ir svarīga? Cik veiksmīgi pilsoniskā sabiedrība attīstījās pēcpadomju Latvijas Republikā? Kā Latvija izskatās salīdzinājumā ar citām Austrumeiropas valstīm, bijušajām padomju republikām un Rietumeiropas demokrātijām? Kāda ir mediju loma pilsoniskās sabiedrības veidošanā? Vai politkorektums attīsta pilsonisko sabiedrību vai – gluži pretēji – traucē tās attīstībai? Vai Covid-19 ietekmēs pilsoniskās sabiedrības attīstību Eiropā un Latvijā? Tie bija galvenie jautājumi, uz kuriem atbildes centās rast portāla "Delfi" rīkotās diskusijas dalībnieki.

Diskusijā piedalījās Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs, Valsts prezidenta padomniece Sarmīte Ēlerte un Londonas ekonomikas augstskolas (LSE) pasniedzēja Una Bergmane. Diskusiju vadīja Latvijas Universitātes Filozofijas un ētikas nodaļas docents Artis Svece.

Jau ziņots, ka no 2. līdz 5. septembrim norisinās jau sestais sarunu festivāls "Lampa", kurā, kā jau ierasts, piedalās arī "Delfi". Turklāt šogad "Delfi" kļuvis arī par vienu no "Lampa" oficiālajām norises vietām, uz pasākumu norises laiku nododot savu TV studiju festivāla rīcībā.

Diskusijas klausītāji varēs arīdzan izteikt savu viedokli un uzdot jautājumus. "Delfi" veidotās diskusijas būs iespēja vērot tiešsaistē portālā, kā arī portāla "Facebook" lapā. Detalizētāka informācija par katra pasākuma apmeklēšanas iespējām, kā arī pilna norišu programma pieejama "Lampa" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!