Foto: LETA
Agresijas un ļaunuma arvien vairāk pārņemtajā pasaulē cilvēki tomēr ilgojas pēc žēlsirdības, pārliecināts katoļu arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs.

Arhibīskaps atgādināja, ka Jāņa Evaņģēlijā iespējams lasīt - "Es esmu augšāmcelšanās un dzīvība, un kas tic man, tas dzīvos, kaut arī būtu miris".

Līdz ar to viņš aicina visus atvērties šai pieredzei, lai sastaptu Jēzu Kristu, "kurš ir miris par mūsu grēkiem, bet arī augšāmcēlies un dāvā mums jaunu cerību un spēku, paver jaunus apvāršņus".

"Mākslā un ikonogrāfijā augšāmceltais Jēzus Kristus bieži vien tiek attēlots ar krustu rokās. Ne velti pāvests Francisks ir rakstījis, ka krusts ir vārds, caur kuru Dievs ir atbildējis uz ļaunumu pasaulē," sacīja Stankevičs.

Arhibīskaps skaidroja, ka nav cita ceļa, kā atbruņot ļaunumu pasaulē, vien caur krustu. Vienlaicīgi tas ir arī žēlsirdības noslēpums, un žēlsirdība nozīmē nenosodīt un nenovērsties. Žēlsirdība atver sirdi cerībai vienmēr tikt mīlētam neatkarīgi no mūsu grēka robežām, uzsver Stankevičs.

Stankevičs norāda, ka piedošana ir spēks, kas augšāmceļ jaunai dzīvei arī pēc vissmagākā kritiena un sniedz drosmi raudzīties nākotnē ar cerību. "Ikvienu cilvēku saviļņo ļaunuma un ciešanu problēma, arī mēs meklējam uz to atbildes. Jēzus arī šodien saka: nāc man līdzi, seko man, kļūsti mans māceklis," pārliecināts Stankevičs.

Arhibīskaps uzsver, ka agresijas un ļaunuma arvien vairāk pārņemtajā pasaulē cilvēki tomēr ilgojas pēc žēlsirdības. Tāpēc šai mūsdienu pasaules arvien sarežģītākajā situācijā ir īpaša nepieciešamība pēc Kristus mācekļiem - žēlsirdības lieciniekiem.

"Tāpēc vēlos aicināt, lai ikviens šodien sev pajautā: varbūt tieši mani šodien Dievs aicina kļūt par Viņa žēlsirdības liecinieku? Tas ir ceļš pretī piepildītai un jēgpilnai dzīvei," aicina arhibīskaps, ikvienam novēlot priecīgus Kristus augšāmcelšanās svētkus un Lieldienas.

Būt nevis neticīgiem, bet ticīgiem, lai Lieldienas dāvā prieku un piepildījumu, mācīties, ko nozīmē žēlsirdība, Lieldienās Latvijas Romas katoļu baznīcas mediju centra īpaši izveidotā video sveicienā novēl katoļu baznīcas garīdznieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!