Foto: LETA

Ministru kabinets (MK) otrdien, 11. janvārī konceptuāli vienojās, ka tuvākā nākotnē Latvijas iedzīvotāji vairs nevarēs izmantot auduma mutes un deguna aizsegus, bet publiskās vietās nāksies lietot medicīniskās vai FFP2 maskas. Par šo un citiem lēmumiem komentārus pēc valdības sēdes sniedz atbildīgie ministri. Preses konferencei iespējams sekot līdzi portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, kā arī Valsts kancelejas direktors, Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs Jānis Citskovskis.

MK otrdien arī atbalstīja grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, līdz šā gada 28. februārim pagarinot spēkā esošos atbalsta mehānismus saistībā ar nomas maksu publiskas personas un publiskas personas kontrolētas kapitālsabiedrības mantas nomniekiem, kā arī paredzēt iespēju pagarināt gada pārskatu iesniegšanas termiņu.

Tāpat tika nolemts atcelt līdz šim spēkā esošo ierobežojumu ieceļot no omikrona skartajām valstīm, tāpat turpmāk netiks liegta ieceļošana Latvijā tiem ārvalstniekiem, kuriem piešķirta termiņuzturēšanas atļauja kā jaunuzņēmuma dibinātājam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!