Foto: Valsts kanceleja

No 25. janvāra Latvijā publiskās vietās vairs nedrīkstēs valkāt auduma mutes un deguna aizsegus, to vietā būs jālieto medicīniskās maskas vai FFP2 respiratori, otrdien lēma Ministru kabinets. Par aktuālo uzzini preses konferencē portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs un Valsts kancelejas direktors, Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs Jānis Citskovskis.

Ārkārtējās situācijas laikā un divus mēnešus pēc tās darbiniekiem neprasīs veikt obligāto veselības pārbaudi, paredz otrdien, 18. janvārī, Ministru kabinetā pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Aizvadītajā diennaktī veikti 18 712 Covid-19 testi, reģistrēti 3706 jauni saslimšanas gadījumi, bet astoņi inficētie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija. Šis ir līdz šim lielākais Latvijā vienā dienā konstatētais inficēšanās gadījumu skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!