Naktī no otrdienas uz trešdienu Ķīšezera krastā, Juglas apkaimē, mednieki sagūstījuši un izveduši no pilsētas teritorijas kārtējo mežacūku saimi, portālu "Delfi" informē Rīgas domē.

Mednieku "ķēriens" bijis nedaudz mazāks nekā iepriekšējās reizes – noķerti septiņi sivēni un viena lielā cūka. Medības un pārvešanas procedūra ilgusi visu nakti un beigusies ap pulksten pieciem no rīta.

Arī šoreiz mežacūku ceļš veda uz Ādažu un Sējas novadu robežas mežiem. Mežacūku pārvietošana uz minētajām teritorijām ir saskaņota ar Valsts meža dienestu.

Kā stāsta "Pierīgas mednieku kluba" pārstāvis Kaspars Šuikovskis, pēc izvešanas meža zvēri tiek izšķirti un vēl atsevišķi piebaroti. Tas mazinot iespēju, ka tie kopā meklēs vieglāk pieejamu maltīti tuvējās zemnieku saimniecībās. 

Kā ziņots, ar minēto mednieku klubu Rīgas dome ir noslēgusi līgumu par mežacūku nogādi no pilsētas teritorijas uz tām atbilstošāku dzīves vidi.

Jau vēstīts, ka līdz šim dzīvnieku ķeršana un izvešana organizēta divas reizes. Pirmajā reizē mednieki uz Ikšķiles mežiem izveda 15 mežacūkas, savukārt otrajā reizē uz Ādažu un Sējas novadu robežas mežiem izvestas 10 mežacūkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!