Foto: Valsts kanceleja
Ceturtdien, 18. februārī, notika kārtējā Ministru kabineta sēde, kurā tika skatīti arī ar Covid-19 saslimšanas ierobežošanas pasākumiem saistīti jautājumi. Preses konferencei pēc valdības sēdes varēja sekot līdzi portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalījās: Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (PCL/KPV LV), izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) un labklājības ministre Ramona Petraviča (PCL/KPV LV).

Jau ziņots, ka pirmdien mācības klātienē atsāks 1.-4. klašu skolēni tajās pašvaldībās, kurās 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 ir zemāka par 200 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju, ceturtdien, 18. februārī, konceptuāli vienojusies valdība.

Tāpat valdība ceturtdien pēc vairāku stundu diskusijām konceptuāli atbalstīja Ekonomikas ministrijas priekšlikumu par skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas aizlieguma atcelšanu atsevišķām jomām, nosakot papildus prasības drošai pakalpojumu sniegšanai, kā arī kontroles pasākumus.

Starpinstitūciju koordināciju vadības grupai sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Veselības ministriju uzdots iesniegt izskatīšanai 23. februāra MK sēdē grozījumus, kas paredz ieviest papildus drošības un piesardzības pasākumus skaistumkopšanas nozarē un ar 1. martu atļaut sniegt manikīra, pedikīra un friziera pakalpojumus,

Lai nodrošinātu plašu un ātru iedzīvotāju vakcinācijas procesu pret Covid-19, vakcinācijas dienestu kapacitātes stiprināšanai plānots apmācīt papildu līdz 500 ārstniecības personu. Tā īstenošanai valdība ceturtdien, 18. februārī, no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Veselības ministrijai (VM) piešķīra 48 tūkstošus eiro, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Lai īstenotu regulāru un plašu sabiedrības testēšanu visā valsts teritorijā un novērstu jaunu vīrusa paveidu strauju izplatību, valdība šodien no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra 83 miljonus eiro, informēja VM.

Vēstīts, ka pēdējā diennaktī veikti 10 929 Covid-19 testi, reģistrēti 708 jauni saslimšanas gadījumi, bet 13 inficētie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!