Foto: Latvijas autoceļu uzturētājs

Pirmdienas rītā vietējie ceļi daudzviet Vidzemē un Latgalē, kā arī Saldus, Dobeles un Jelgavas apkaimē, ir sniegoti vai pārmitri, braukšanas apstākļi tur ir apgrūtināti, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" sniegtā informācija.

Pavasarī, sākoties atkusnim uz grants autoceļiem ir novērojams šķīdonis – pārmitrināts grants segums zaudē nestspēju un braukšanas apstākļi pasliktinās.

Lai nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti, uz tiem tiek ieviesti autotransporta masas ierobežojumi – tiek liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

Šobrīd masas ierobežojumi ir ieviesti jau 371 valsts autoceļu posmos ar grants segumu un šīs dienas laikā tiks ieviesti arī uz citiem grants ceļu posmiem.

Atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas, satiksmes ierobežojumu ievērošanu kontrolē Valsts policija.

Bez ierobežojumiem šķīdonī atļauts braukt operatīvajam un sabiedriskajam transportam, svaigpiena pārvadātājiem, kā arī transportam, kas izved kritušus lopus.

Grants autoceļu uzturēšanas darbus šķīdoņa laikā nav iespējams veikt – uzbraucot ar smago tehniku uz pārmitrināta, nestspēju zaudējuša ceļa, tas tiks sabojāts vēl vairāk. Uzlabot grants ceļa stāvokli var tikai tad, kad tas ir apžuvis un atguvis nestspēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!