Apgāds "Vieda" izsludinājis konkursu, kura mērķis ir izstrādāt un iesniegt Saeimā likumprojektu "Par Latvijas dekolonizāciju" un papildināt Krimināllikumu ar pantu "Par atteikšanos no Latvijas dekolonizācijas".
Kā informēja konkursa žūrijas komisija, darbi jāiesūta līdz šā gada 15.oktobrim. Žūrijas komisijas locekle Līga Muzikante atteicās nosaukt pārējo žūrijas komisijas locekļu vārdus, bet solīja, ka "sabiedrība par viņiem uzzinās, kad pienāks laiks".

Tos konkursa dalībniekus, kuri nejūt sevī spējas izstrādāt likumprojektu, žūrija aicina iesūtīt priekšlikumus pēc šāda plāna: preambula, terminu daļa, vispārīgā daļa, par pamatu ņemot starptautisko organizāciju rezolūcijas, kas minētas atklātajā vēstulē Ginteram Ferhoigenam. Izstrādājot Krimināllikuma pantu "Par atteikšanos no Latvijas dekolonizācijas", žūrija iesaka ņemt par paraugu Krimināllikuma komentāru sevišķo daļu.

Konkursā aicināti piedalīties skolnieki, studenti, jebkurš Latvijas iedzīvotājs vai ārzemnieks. Žūrijas komisija piešķirs vienu 300 latu prēmiju labākajam darbam.

Visi konkursa dalībnieki saņems piemiņas diplomus. Labākie darbi tiks nosūtīti ANO dekolonizācijas komisijai, Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai, Saeimas priekšsēdētājam Jānim Straumem, Ministru prezidentam Andrim Bērziņam, Saeimas Juridiskajai komisijai. Ja darbi būs "tikpat kvalitatīvi kā grāmatā "Nevienam mēs Latviju nedodam" publicētie", tie tiks izdoti atsevišķā grāmatā 2001.gada beigās - 2002.gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!