Pirmdien Veselības ministrijā trīs valsts slimnīcu - Latvijas Onkoloģijas centra, slimnīcas "Biķernieki" un slimnīcas "Linezers" – ārkārtas sapulcē pieņemts lēmums par reorganizācijas procesa noslēgšanu šajās slimnīcās un vienotas juridiskās personas valsts SIA ”Rīgas Austrumu slimnīca” izveidošanu, informēja ministrijā.
Šo slimnīcu reorganizācija tiek veikta Ambulatorās un stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju struktūras plāna jeb modernizācijas plāna ietvaros un tās mērķis ir sakārtot veselības aprūpes struktūru, optimizējot veselības aprūpes resursus. Reorganizācijas process valsts ārstniecības iestādēs turpinās. Šobrīd ir uzsāktas sarunas arī ar Latvijas pašvaldībām par modernizācijas plāna realizēšanu pašvaldību ārstniecības iestādēs. Arī medicīnas speciālisti ir sākuši iesaistīties šajā procesā.

“Visas iespējamās izmaiņas veselības aprūpes struktūrā ir vērstas uz ārstniecības iestādēs sniegto pakalpojumu kvalitātes un medicīniskā personāla darba apstākļu uzlabošanu. Katras jaunas slimnīcu apvienības veidošana ir tikai viens no elementiem kopējā veselības struktūras mehānismā,” paskaidroja Veselības ministrijas valsts sekretārs Uldis Līkops.

Slimnīcu apvienības izveidošana nekādi neietekmēs pacientu iespējas saņemt nepieciešamos veselības aprūpes pakalpojumus, jo tie ikvienā no slimnīcām tiks nodrošināti līdzšinējā apmērā, vēsta ministrijā.

Modernizācijas plāna ieviešanas gaitā ir pabeigts apvienošanas process vairākās valsts ārstniecības iestādēs - Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūrā, apvienojot tajā līdz šim piecas atsevišķās valsts tuberkulozes slimnīcas, valsts AS „Bērnu klīniskā universitātes slimnīca”, kā arī valsts slimnīcās Daugavpilī, Jelgavā un Liepājā. Uzsāktais modernizācijas plāna realizācijas process turpināsies arī pārējās ārstniecības iestādēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!