Partija "Vienotība" pašlaik atrodas diezgan bēdīgā stadijā, taču partijā joprojām ir pietiekami daudz spēcīgu personību, kas varētu būt tās līderi, pirmdien laikrakstā "Diena" publicētā intervijā saka "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

Viņa klāsta, ka "Vienotības" cilvēki politikā kopumā ir jau 15 gadus, un pieļautas daudzas kļūdas.

"Esam daudz izdarījuši, daudz kompromisu meklējuši uz sava rēķina, daudz sisti, daudz kļūdījušies. Jā, šobrīd atrodamies diezgan bēdīgā stadijā, bet vai tāpēc tagad mums būtu jāatgriežas kaut kādā populismā? Es domāju, ka stabilais "Vienotības" vēlētājs tomēr novērtē, ka mēs esam tie, kas skatās uz valsti ilgtermiņā," min Āboltiņa.

Āboltiņas vērtējumā viss, kas notiek ap jaunajiem vai vēl tikai pieteiktajiem politiskajiem spēkiem, tikai vājina tā dēvēto latvisko partiju pusi kopumā. "Tas ir tas, ko es saku: vispirms vajag skatīties pašiem uz sevi – sakārtot savu sētu, pirms šausmināties, kas citiem notiek. "Vienotībai" tam ir pēdējais brīdis. Esmu optimiste, ka viss var izdoties, bet neslēpšu, ka situācija ir smaga," viņa atzīst.

Politiskā spēka līdere min, ka "Vienotībai" kongresā augustā jāapliecina, ka "esam cienīgi būt uz Latvijas politiskās skatuves, ka mums ir motivēta komanda ar vīziju".

"Partijā joprojām ir pietiekami daudz spēcīgu personību, lai arī tās varbūt visu laiku nav priekšplānā," līdera meklējumus komentē Āboltiņa.

Kā ziņots, "Vienotība" augustā partijas kongresā pārvēlēs tās vadību. Pašreizējais partijas vadītājs Andris Piebalgs paziņojis, ka uz priekšsēdētāja amatu nekandidēs.

Savukārt līdzšinējais "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Smiltēns 21. jūlijā atkāpās no politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata. Līdz ar atkāpšanos no šī amata viņš uz laiku apturēja arī savas kandidatūras virzīšanu partijas priekšsēdētāja amatam "Vienotības" kongresā 19. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!