Foto: LETA

Partijas "Vienotība" valde kategoriski iebilst pret Finanšu ministrijas iecerēto finansējuma pārdali, piešķirot Latvijas Televīzijai (LTV) papildus vairāk nekā 151 tūkstoti eiro, portālam "Delfi" pavēstīja partijas preses sekretāre Laila Timrota.

"Vienotības" valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs skaidro – lai arī ēnu ekonomikas apkarošana ir svarīga prioritāte šāds priekšlikums rada aizdomas, ka būtisks temats tiek izmantots par aizsegu, lai bez konkursa un profesionāla izvērtējuma piešķirtu naudu vienam konkrētam medijam.

"Šāda Finanšu ministrijas rīcība neatbilst labas pārvaldības praksei un nekādā gadījumā nav atbalstāma. Tas ir principiāls jautājums demokrātiskai sabiedrībai, kurā pastāv mediju brīvība un neatkarība," uzsver Piebalgs.

Pret Finanšu ministrijas ieceri piešķirt LTV papildu finansējumu, ignorējot pastāvošās sabiedriskā pasūtījuma piešķiršanas procedūras, iebilst arī mediju nevalstiskās organizācijas un mediju eksperti, piebilst partijā.

Jau vēstīts, ka jūlijā Finanšu ministrija saņēma LTV vēstuli, kurā tika lūgts finansējums 2016. gadam 151,6 tūkstošu eiro apmērā, lai veidotu raidījumus par ēnu ekonomiku un aplokšņu algu problemātiku.

Minētajā vēstulē LTV norāda, ka būtu nepieciešams savā saturā pievērst vairāk uzmanības valsts nodokļu politikas un ekonomikas attīstības jautājumiem. 2016. gada rudens sezonā LTV piedāvā veidot papildu satura un komunikāciju programmu par pelēkās ekonomikas un aplokšņu algu problemātiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!