Pensiju otrā līmeņa iemaksu samazinātā likme ir nepieciešams pagaidu risinājums, kas ļaus rast 100 miljonu latu lielu ietaupījumu nākamā gada valsts budžetā, vienlaikus pasargājot no samazinājumiem esošās pensijas. Tādējādi būs arī iespējams saglabāt pašreizējās sociālās apdrošināšanas iemaksu likmes, norāda politisko partiju apvienības VIENOTĪBA valde.

VIENOTĪBA uzsver – īstenojot Valda Dombrovska ekonomiskās stabilizācijas plānu un VIENOTĪBAS programmu, līdz 2014. gadam tiks palielināts sociālo iemaksu apjoms valsts fondētajā (otrajā) pensiju līmenī līdz 6%. Šobrīd pensiju otrā līmeņa iemaksu samazinātā likme ir nepieciešams īstermiņa solis paaudžu solidaritātes nodrošināšanai pensiju sistēmā. Šāds risinājums ļaus nodrošināt mazāku nākamā gada budžeta samazinājumu, neradīs lieku sociālo spriedzi sabiedrībā un spēs risināt sociālā budžeta ilgtspējas problēmu.

"Šis ir īstermiņa pagaidu risinājums, ar kuru tiek saglabāts sociālā budžeta solidaritātes princips, otrā līmeņa pensiju uzkrājumus novirzot šībrīža pensiju kapitālā. Jāatgādina, ka Igaunija, ko bieži izmantojam par izaugsmes paraugu, otrā līmeņa pensiju iemaksas ir samazinājusi pat līdz nullei," norāda VIENOTĪBAS valdes loceklis, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

V. Dombrovskis uzsver: "Iemaksu mazināšana 2. pensiju līmenī ir efektīvākais pagaidu risinājums nākamā gada budžeta konsolidācijai. Tas ļaus pasargāt valsts sociālo budžetu no skarbākiem, sabiedrībai daudz sāpīgākiem mazinājumiem. Šo priekšlikumu valdībai ir ieteikuši valdības sociālie un sadarbības partneri. Tas saskan arī ar Labklājības ministrijas plānoto."

Politisko partiju apvienību VIENOTĪBA 2010.gada 6.martā nodibināja partijas "Jaunais laiks" (JL), "Pilsoniskā savienība" (PS) un "Sabiedrība citai politikai" (SCP). Apvienības uzdevums ir sākt Latvijas politisko un sabiedrisko spēku saliedēšanu, balstoties uz kopējām vērtībām un vienotu organizāciju. Apvienības mērķis ir radīt jaunu politisku kultūru Latvijā, platformu, uz kuras strādāt ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kam svarīga pārticīga, godīga un eiropeiska Latvija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!