Foto: F64
Gala lēmums par sadarbības partneriem 10.Saeimas vēlēšanās tiks pieņemts, visticamāk, tikai pēc tam, kad vienošanās būs panākta ar visiem, ar ko šobrīd apspriežas politisko partiju apvienība "Vienotība", to skaitā ar reģionālajiem spēkiem, portālam "Delfi" atzina apvienības sabiedrisko attiecību vadītāja Gunda Reire.

Viņa norādīja, ka sarunas notiek ne tikai ar partijām TB/LNNK, "Visu Latvijai" (VL) un laikraksta "Diena" bijušās galvenās redaktores un "Meierovica biedrības par progresīvām pārmaiņām" valdes priekšsēdētājas Sarmītes Ēlertes domubiedru grupu. Šobrīd "Vienotība" turpina sarunas arī ar divām reģionālajām partijām – Liepājas partiju un "Tukuma pilsētai un novadam", kuras vada attiecīgo pilsētu mēri Uldis Sesks un Juris Šulcs.

Lai gan iepriekš solīja to paveikt jau pagājušajā nedēļā, partijas "Visu Latvijai" (VL) valde, tāpat kā TB/LNNK, vēl nav pieņēmusi lēmumu par sadarbību ar "Vienotība", jo no apvienības puses vēl nav sniegts skaidrs piedāvājums, portālam "Delfi" sacīja VL līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks. Viņš atzina, ka šobrīd VL esot "gaidīšanas stadijā, jo mēs nevaram pieņemt lēmumu, kamēr viss vēl ir pakārts gaisā". Kā sapratis Parādnieks, "Vienotība" vēl neesot tikusi skaidrībā par savu sadarbību ar Ēlertes domubiedriem.

Otrs neatrisinātais jautājums ir par sadarbības līgumu, ko VL vēlas slēgt kopīga vēlēšanu saraksta veidošanas gadījumā, stāsta Parādnieks. "Nav skaidrs, ar ko tas līgums būtu jāslēdz – vai nu ar "Pilsonisko savienību", tieši ar kuru mums notiek pārrunas, vai ar visu "Vienotību" kopā," sacīja VL līdzpriekšsēdētājs. Viņš cer, ka atbilde no "Vienotības" būs šīs nedēļas laikā, "divas nedēļas būtu galīgais termiņš".

"Vienotības" pārstāve Reire portālam "Delfi" uzsvēra, ka atsevišķi apvienības līderi runā ar vieniem spēkiem, bet citi – ar citiem, taču visas sarunas notiek "Vienotības" vārdā. Tās vēl nav pabeigtas un lēmums nav pieņemts, jo sarunas ir komplekss process, skaidro Reire.

"Gala lēmums vēl nav pieņemts ne par pašiem sadarbības partneriem, ne par sadarbības veidu un formu," sacīja "Vienotības" pārstāve. Reire uzsvēra, ka sarunu process mākslīgi pagarināts netikšot un tas noslēgsies "tuvākajā laikā", taču konkrētu termiņu viņa atturējās minēt.

Jau ziņots, ka arī TB/LNNK valde piektdien vēl nepieņēma lēmumu par startu 10.Saeimas vēlēšanās apvienības "Vienotība" sarakstā. Kavēšanās iemesls esot ieilgušās "Vienotības" sarunas ar Ēlertes dibināto biedrību un partiju "Visu Latvijai!", un piektdien TB/LNNK valdei "nebija dokumenta, par ko balsot", skaidroja partijas preses sekretārs Rolands Pētersons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!