Foto: F64

"Vienotības" Saeimas frakcija norobežojas no jaunā AS "Pasažieru vilciens" (PV) valdes sastāva izvēles un norāda uz bezpartejiskā satiksmes ministra Aivja Roņa kompetenci. Vienlaikus gan partija uzsver, ka tās biedra un PV valdē ieceltā Aigara Štokenberga "kompetences ir vienas no labākajām Latvijā konkrētajā šķērsgriezumā".

"Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis pēc frakcijas sēdes žurnālistiem trešdien uzsvēra, ka frakcija respektē satiksmes ministra lēmumus, izraugoties PV valdes locekļus, kuri "spēj ātri un efektīvi pārstāvēt sabiedrības intereses Eiropā".

Zaķis arī uzsvēra, ka "Vienotībai" pretēji koalīcijas partneru pārmetumiem nekas nav bijis zināms par PV valdes locekļu izvēles kritērijiem, kandidātu izvēle bijusi satiksmes ministra rokās.

Tomēr PV valdē apstiprinātais Štokenbergs pašlaik esot viens no Latvijā piemērotākajiem cilvēkiem darbā šajā valdē, jo ir bijušais tieslietu ministrs, ekonomikas ministrs un arī pašvaldību lietu ministrs, kurš labi pārzina valdības darba specifiku, pazīst cilvēkus Eiropas Komisijā un "jau rīt var iesēsties lidmašīnā un Briselē uzreiz satikties ar cilvēkiem un runāt kompetenti pēc būtības", klāstīja "Vienotības" frakcijas vadītājs.

Štokenbergs pirmajā braucienā uz Briseli saistībā ar vilcienu iepirkumu un par tā finansēšanas nosacījumiem došoties jau piektdien, sacīja Zaķis.

Viņš arī atzina, ka "Vienotības" politiķi būtu varējuši vairāk izdiskutēt jautājumus saistībā ar pasažieru pārvadāšanas stratēģiju un vilcienu iepirkuma procesu, taču "nav kaut kādi savtīgi lēmumi vai risinājumi, kas būtu ne sabiedrības interesēs," teica "Vienotības" frakcijas vadītājs.

Zaķis arī uzsvēra, ka neesot pamata pārmetumiem, ka PV valdē apstiprināti ar partijām saistīti cilvēki, jo parasti sabiedrību neapmierinot, ka "fizkultūras skolotājus vai apkopējus virza amatos, kas saistīti ar uzņēmumu vadīšanu". Turpetī "Vienotības" biedrs Štokenbergs neesot virzīts no partijas puses, tā bijusi ministra iniciatīva.

Jau vēstīts, ka Reformu partija (RP) nākampirmdien aicinās koalīcijas partnerus izskaidrot "Pasažieru vilciena" jaunās valdes sastāva izvirzīšanas un iecelšanas procesu. RP vadītājs Valdis Zatlers izteicies, ka šis gājiens noteikti nav tiesiskuma virzienā un sabiedrība atkal kārtējo reizi ir lielās šaubās, vai viss notiek godīgu mērķu vārdā.

Savukārt TB/LNNK līderis Roberts Zīle portālam "Delfi izteicies, ka politiskajam spēkam "Vienotība" un bezpartejiskajam ministram Aivim Ronim, kas uzņēmušies atbildību par Satiksmes ministriju, ir jāpaskaidro gan sabiedrībai, gan koalīcijai - kā īstenībā tika izvēlēta AS "Pasažieru vilciens" (PV) jaunā valde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!