Foto: AFI
Apvienība 'Vienotība' tiesībsarga amatam virzīs Administratīvās rajona tiesas tiesnesi Anitu Kovaļevsku, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Kovaļevska esot piekritusi kandidēt uz šo amatu, taču vēl nav parakstījusi oficiālu dokumentu par to. Plānots, ka tiesnese to varētu izdarīt ceturtdien pēcpusdienā.

"Vienotības" frakcijā, kas ceturtien lēma par tiesībsarga amata kandidātiem, Kovaļevska saņēmusi pārliecinošu deputātu atbalstu un par viņu atturējušies balsot tikai daži, norādot, ka Kovaļevsku nepazīst, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Kovaļevska kļuva par tiesnesi 2009.gada oktobrī. Iepriekš viņa vadīja Tiesībsarga biroju, bet vēl pirms tam strādājusi Valsts cilvēktiesību birojā (VCB).

Jau vēstīts, ka opozīcijā esošā apvienība "Saskaņas centrs" (SC) oficiāli virzīs tiesībsarga amatam Rīgas Slimokases bijušo vadītāju un tagadējo likvidatoru Juris Jansonu. Savukārt valdības koalīcijā esošā Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) sola atbalstīt Jansona ievēlēšanu, līdz ar to Jansona kandidatūrai jau apsolīts Saeimas vairākuma atbalsts.

Tikmēr "Vienotība" solīja līdz ceturtdienas vakaram vēl mēģināt atrast kādu tiesībsarga amata kandidātu, kurš piekristu izvirzīšanai, lai notiktu publiska diskusija starp Jansonu un citu pretendentu.

"Vienotība" pirmdien koalīcijas sēdē nemaz nepaguva nosaukt savu tiesībsarga amata kandidātu, jo ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, apsteidzot koalīcijas partnerus, paziņoja, ka par Guļānu "Vienotība" varot aizmirst. Brigmanis atzina, ka tiešām pirms "Vienotība" oficiāli izvirzīja Guļāna kandidatūru, viņš koalīcijas sanāksmē paudis, ka šai kandidatūrai nevar nodrošināt atbalstu ZZS frakcijā.

Saeimā pagaidām nav panākta vienošanās par tiesībsarga amata kandidātu, tādēļ parlamenta frakciju padome 10.februārī nolēma kandidātu pieteikšanas termiņu pagarināt par vienu nedēļu - līdz 17.februārim. Tiesībsarga Romāna Apsīša pilnvaru laiks beigsies šā gada 28.februārī un Apsītis, kuram šā gada februārī paliks 72 gadi, ir paziņojis, ka atkārtoti nekandidēs uz tiesībsarga amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!