Foto: F64
Partija "Vienotība" ir noskaņota pie sevis aicināt vairākus no Tautas partijas (TP) ievēlētos pašvaldību vadītājus, savukārt Kuldīgā bijusī "tautpartijiete", pilsētas domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa iesaistīsies reģionālās partijas veidošanā, piektdien informē laikraksts "Diena".

"Vienotības" uzrunāto pašvaldību vadītāju vidū varētu būt Madonas novada priekšsēdis Andrejs Ceļapīters, Valmieras mērs Inesis Boķis, bijušais Talsu novada priekšsēdis Aivars Lācarus un Kuldīgas domes priekšsēde Bērziņa. laikrakstam "Diena" atzinis partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Nezinot par iespējamo piedāvājumu, Lācarus "Dienai" atklāti atzinis, ka viņš nezinot, ko darīšot nākamajās vēlēšanās, kurās var startēt tikai no partiju sarakstiem. Talsu mērs piebilda: "Neredzu to balto spēku, kuram varētu pievienoties, bet jaunas partijas veidošana ir dārgs process."

Savukārt Kuldīgas domes priekšsēde Bērziņa ar domubiedriem lēmumu jau pieņēmusi - Kuldīgas novadā tiks veidota reģionālā partija. Viņa atzīst, ka Latvijas politiskās sistēmas kontekstā varbūt nav laba daudzu vietējo partiju veidošana, bet "Kuldīgas novadam tas ir labākais risinājums". Bērziņa bijusi pieredzes apmaiņā pie Jura Šulca, kura vadītā reģionālā partija "Tukuma pilsētai un novadam" veiksmīgi darbojas jau vairākus gadus. Kuldīgas novada vadītāja pieļauj, ka uz sadarbības līguma pamata varētu sadarboties ar kādu no lielajām partijām.

"Paldies "Vienotībai", ka mūs novērtē," laikrakstam teicis Ceļapīters. Viņš no TP izstājās jau pirms lēmuma pieņemšanas par TP darbības izbeigšanu, bet nepievienojās Venta Armanda Kraukļa dibinātajai "Vidzemes partijai". Ceļapīters vēl nezinājis, kādu izvēli izdarīs, bet tas būšot kopīgs komandas lēmums, informē "Diena".

Savukārt Cēsu mērs Gints Šķenders, kurš vada pašvaldību jau trešo sasaukumu, nevēlas stāties nevienā citā partijā un ir noskaņots 2013. gadā no politikas aiziet, vēlēšanās nestartējot, vēsta laikraksts.

"Diena" atgādina, ka šonedēļ jaunā amatā sācis strādāt vēl viens TP savulaik redzams politiķis Māris Kučinskis, kurš kļuvis par Lielo pilsētu asociācijas padomnieku. Viņa pienākumi, kā var noprast no neoficiālas informācijas, būs plašāki par amata nosaukumu. Kučinskis Saeimas vēlēšanās kandidēja no Zaļo un Zemnieku savienības, paliekot pirmais aiz svītras.

Par politiķi interese joprojām ir arī "Vienotībai", kuras pārstāvji to vispirms saista ar Kučinska pieredzi nacionālās attīstības plānošanas jautājumos, informē laikraksts. Kučinskis nav nevienā partijā un tagad arī neplānojot iesaistīties kādas darbībā.

Jau ziņots, ka šovasar Tautas partija nolēma savu darbību izbeigt un Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā jau iesniegusi maksātnespējas pieteikumu, kas pagaidām atstāts bez virzības, jo organizācija nav iesniegusi visus nepieciešamos pierādījumus.

Triju mēnešu laikā varēja pieteikties kreditori, un šo iespēju izmantoja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ar prasījumu vairāk nekā miljona latu apmērā par priekšvēlēšanu izdevumu apjoma pārsniegšanu un prettiesiski saņemtu ziedojumu 2009. gada vēlēšanu kampaņā. TP kasē šādas naudas nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!