Foto: LETA
Gatavojoties ārkārtas vēlēšanām, "Vienotība" izstrādā valsts attīstības programmu, kam būs jānodrošina valsts ilgtspējīga attīstība un atspirgšana pēckrīzes periodā. Arī šajās vēlēšanās partijas atslēgas figūra būs līdzšinējais premjerministrs Valdis Dombrovskis (V), pastāstīja Saeimas sekretārs Kārlis Šadurskis (V).

Svarīgākās vadlīnijas jaunajā "Vienotības" programmā būšot valsts ilgtspējīgas attīstības nodrošināšana un vispārēja, kopīga nācijas izaugsme. "Tā ir vispārēja, kopīga nācijas attīstība - gan ekonomika, gan drošības apsvērumi, izglītība saistībā ar ekonomiku un pētniecību, un visu atdevi no tā. Protams, veselība, labklājība - mūsu aprēķini, redzējums, kādā veidā pēckrīzes situācijā vai atspirgšanas no krīzes situācijā nodrošināt tālākās attīstības intensitāti un ilgtspēju," skaidroja Šadurskis.

Attīstības plānā vēl daudz kas esot jāprecizē un jāveic dažādi aprēķini, bet pamatuzdevumi jau esot skaidri. Dombrovska attīstības programma, visticamāk, tiks prezentēta 6.augustā, kad notiks "Vienotības" dibināšanas kongress, teica Šadurskis.

Šadurskis norādīja, ka jebkurš plāns ir kolektīvs darbs, taču arī šoreiz Dombrovskis būs attīstības plāna seja, runājošā galva un, kā iespējamais premjers - arī galvenais realizētājs. "Oficiāli to pasludināsim 6.augustā, bet nav jau grūti uzminēt, ka Dombrovskis būs mūsu premjera kandidāts," atzina Šadurskis.

Viņš arī noraida politisko oponentu piezīmes par to, ka jaunā plāna prezentēšana liecinot, ka valdība līdz šim strādājusi bez jebkādas programmas. "Ja līdz šim valdības galvenais uzdevums bija krīzes lielākā dziļuma pārvarēšana, tad pēc vēlēšanām galvenais uzdevums būs attīstības nodrošināšana. Viens plāns ir krīzes pārvarēšanai, nākamie plāni ir tālākajai situācijai pēc izejas no krīzes. Nav viena universāla plāna, kas der visām dzīves situācijām," uzsvēra Šadurskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!