Foto: Publicitātes foto
Janvāra izskaņā Viesītes kultūras pilī izdejota gadskārtējā "Klaberjakts". Šis ir jau 14. gads, kopš janvāra nogalē Viesītes un kaimiņu novadu dejotāji tiekas starpnovadu tautu deju kolektīvu sadancī, portālam pastāstīja Viesītes novada sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Liepiņa.

Pasākumu organizē Viesītes kultūras pils. Šogad "Klaberjakts" pulcējusi 13 deju kolektīvus no Jēkabpils, Salas, Neretas, Krustpils un Viesītes novada. Šīgada sarīkojuma tēma bija "Klaberjakts Rūķu valstībā". Tēmai veltīto uzvedumu "Sniegabaltis un septiņas rūķītes" sarīkojumā izspēlēja Viesītes amatierteātris.

Pasākuma formāts ir festivāla tipa, tomēr, kaut bez žūrijas, vērtēšana notiek tik un tā. Dejas vērtē paši dejotāji - kuram solis raitāks, kam purngals nostieptāks.

Viesītes dejotāja Daina teic, ka viņai šis notikums patīk, jo var satikt citu kolektīvu dejotājus, paziņas, paskatīties, ko katrs pa šo gadu apguvis: "Salīdzinām, kāda dejas kvalitāte ir katram kolektīvam, ko un kā dejo, jo, tuvojoties skatei martā, viens otram tomēr esam konkurenti."

Viesītes kultūras pilī ir viena no lielākajām skatuvēm Latvijas laukos. "Klaberjakts" sniedz iespēju kolektīviem savas dejas izdejot uz lielās skatuves, kas vēlāk palīdz startējot skatēs. Arī pēc 14 gadiem interese par pasākumu dalībnieku vidū nav zudusi, gluži otrādi - piepulcējas aizvien jauni kolektīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!