Foto: stock.xchng

Visi 16. oktobrī Polijā avarējušā Latgales pašvaldību delegācijas autobusa pasažieri, tostarp cietušie, atgriezušies mājās, informē Ludzas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Svetlana Rimša.

Drīz pēc negadījuma no Ludzas novada pašvaldības cietušajiem pakaļ tika nosūtīts autobuss, un jau sestdienas, 17. oktobra, vakarā deviņi no viņiem atgriezās mājās. Viņu veselības stāvoklis ir apmierinošs. Tihovsku ģimene palika Polijā.

Sestdienas pēcpusdienā kļuva zināms, ka ārsti atļāvuši transportēt uz Latviju arī Dagni Tihovski, kurš negadījumā cieta vissmagāk. No Ludzas Medicīnas centra Tihovsku ģimenei pakaļ izbrauca speciāli aprīkota automašīna. Dagnis Tihovskis guļus stāvoklī mediķu uzraudzībā tika nogādāts Gaiļezera slimnīcā Rīgā, kur notiks viņa turpmākā ārstēšana.

Jau vēstīts, ka 16. oktobrī ap pulksten 5 Polijā, aptuveni 200 kilometrus aiz Varšavas, Kališas pilsētas tuvumā, avarēja autobuss, kurā atradās delegācija no Ludzas, Kārsavas un Zilupes novada. Ceļu satiksmes negadījumā cieta pieci cilvēki.

Autobuss, iespējams, apledojuma dēļ saslīdējis, nobraucis no ceļa, iebraucis grāvī un apgāzies. Pēc negadījuma hospitalizēti Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka, Zilupes novada domes izpilddirektore Aina Borsuka, kā arī televīzijas šova "Dziedošās ģimenes" dalībnieki - Tihovsku ģimenes locekļi, mamma Dace un bērni Laima un Dagnis, kuriem bija paredzēts uzstāties Vācijā.

Negadījuma brīdī autobusā atradušies 12 delegācijas locekļi un divi autovadītāji. Delegācija bijusi ceļā uz Vācijas pilsētu Bodenteihu, lai pārslēgtu līgumu ar savu sadraudzības pilsētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!