Foto: LETA

Kopumā Rīgas domes vēlēšanu oficiālajā aģitācijas periodā politiskās partijas deklarējušas izdevumus, kuru kopējais apmērs ir 1 314 142,90 eiro, portāls "Delfi" noskaidroja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB). Vislielāko daļu jeb 163 419 eiro deklarēja partija "Gods kalpot Rīgai".

Pirmajā trijniekā, kas deklarēja vislielākos izdevumus, ir arī Jaunā konservatīvā partija ar 157 512 eiro, savukārt trešajā vietā ir partija "KPV LV", kura aģitācijas izdevumos deklarējusi 152 146 eiro.

Pēc tam ierindojas partiju apvienība "Attīstībai/Par!"/"Progresīvie" (APP), kas priekšvēlēšanu laikā aģitācijā iztērēja 150 588 eiro. Piektajā vietā, sarindojot partijas, kas visvairāk līdzekļu tērēja priekšvēlēšanu aģitācijās, ir "Jaunā vienotība" ar 137 102 eiro. Pēc tam apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK/Latvijas Reģionu Apvienība - 128 989 eiro, un Zaļo un Zemnieku savienība, kas KNAB deklarēja 127 318 eiro.

Latvijas Krievu savienība deklarēja 113 212 eiro, "Saskaņa" - 112 758 eiro, "Alternative" - 68 480 eiro, Centra partija - 2613 eiro saistības.

Četras sīkpartijas – partija "Vienoti Latvijai", "Nacionālā Savienība TAISNĪGUMS", "Rīcības partija" un "Jaunā Saskaņa" KNAB oficiālajā aģitācijas periodā nav deklarējušas ne centa.

Visvairāk partijas deklarējušas izdevumus saistībā ar vides reklāmām un sevis popularizēšanu iekš radio.

Kopumā priekšvēlēšanu izdevumos oficiālajā aģitācijas periodā partijas un partiju apvienības drīkstēja tērēt līdz 171 706 eiro. Ar partijām nesaistīta persona priekšvēlēšanu aģitācijā nedrīkstēja pārsniegt 6450 eiro.

Vēstīts, ka vēlēšanu provizoriskie rezultāti liecina, ka Rīgas domē ir iekļuvuši septiņi politiskie spēki. AP/P saraksts tiks pie 18 deputātu mandātiem, "Saskaņa" iegūs 12 domnieku krēslus, "Jaunā Vienotība" - desmit, "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts - septiņus, "Gods kalpot Rīgai" piecus, bet Latvijas Krievu savienība un Jaunā konservatīvā partija – katra pa četrām deputātu vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!