Martā piektā daļa Latvijas vēlētāju Eiroparlamenta vēlēšanās balsotu par partiju "Jaunais laiks" (JL), savukārt Tautas partiju (TP), kā arī Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) atbalstītu apmēram desmitā daļa respondentu, liecina pētījumu centra SKDS veiktās aptauja.
Lielākā daļa aptaujāto vēl nebija izšķīrušies par ko balsot - 21,4% aptaujāto pagaidām nav izvēlējušies savu favorītu Eiroparlamenta vēlēšanām, bet 7,5% tajās nepiedalītos. Par JL martā balsotu 19,9% , par TP - 10, 9 %, bet par ZZS - 9,6% aptaujāto.

Kreiso spēku apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) izpelnījusies 7,4% vēlētāju uzticību. Noteikto procentu barjeru pārvarētu arī apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, par kuru savas balsis atdotu tieši 5% aptaujāto.

Tautas saskaņas partiju atbalsta 4,2%, partiju "Latvijas ceļš" - 4,0%, Latvijas Pirmo partiju - 3,5%, bet Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju - 3,3% vēlētāju.

Daudz mazāku atbalstu martā saņemtu Sociāldemokrātu savienība (1,2%) un partija "Latgales gaisma" (0,6%). Ar 0,5% vēlētāju atbalstu var rēķināties Latvijas Sociālistiskā partija (LSP). Par Darba partiju balsotu 0,4%, bet par Sociāldemokrātisko labklājības partiju - 0,1% respondentu. No aptaujātajiem 0,6% bija izvēlējušies kādu citu partiju.

Tā kā aptaujas laikā vēl nebija zināms, kuras partijas ir izlēmušas kandidēt Eiroparlameta vēlēšanās, minētajā sarakstā bija iekļautas visas politiskās partijas un apvienības, kuras 8.Saeimas vēlēšanās ieguva vairāk nekā 1% vēlētāju atbalstu, kā arī no apvienības PCTVL atšķēlušās TSP un LSP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!