Foto: F64

Šogad matemātikas eksāmena kārtošanai pieteicies vislielākais skolēnu skaits – 16 902, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts izglītības satura centrā (VISC).

Kopumā gan uz obligātajiem, gan izvēles eksāmeniem saņemti 57 040 vispārējo izglītības iestāžu skolēnu un profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu pieteikumi.

Pēc valdības apstiprinātajiem noteikumiem, noslēguma pārbaudījumi par vispārējās vidējās izglītības iegūšanu notiks klātienē.

Lai vispārizglītojošo mācību priekšmetu eksāmenu norise būtu droša, izglītojamajiem un pieaugušajiem, kuri iesaistīti obligāto pārbaudījumu norisē, jāievēro galvenie drošības pamatprincipi – jāveic testēšana visiem eksāmenu norisē un organizēšanā iesaistītajiem, jāievēro distances un higiēnas prasības, kā arī eksāmenu laikā visiem jālieto individuālās aizsardzības līdzekļi, tostarp mutes un deguna aizsegi.

VISC norādīja, ka pirms eksāmeniem, kā arī to laikā, īpaša uzmanība jāpievērš telpu vēdināšanai. Vienā eksāmena telpā drīkstēs atrasties ne vairāk kā 25 izglītojamie, bet atbilstoša izmēra skolas zālē pieļaujama līdz 40 izglītojamo klātbūtne.

Kā ik katru gadu, izglītības iestādes organizē arī necentralizēto eksāmenu norisi.

Informātikas eksāmenu kārto gan 11. gan 12. klases skolēni.

Gadījumā, ja izglītojamais nevar piedalīties eksāmenā tādēļ, ka ir konstatēta saslimšana ar Covid-19 vai ir Covid-19 slimnieka kontaktpersonas, viņam nodrošināta iespēja kārtot eksāmenu papildtermiņā, sākot ar 14. jūniju, pamatojoties uz ģimenes ārsta izsniegto izziņu, portālam "Delfi" norādīja VISC.

Noslēgumu pārbaudes darbu grafiks pieejams šeit. Sertifikātus par vispārējo vidējo izglītību izglītojamajiem izsniegs 30. jūnijā. Ja skolēns eksāmenu kārtos papildtermiņā, sertifikātu izsniegs 6. jūlijā.

Sīkāka informācija par eksāmenu norisi lasāma šeit. Tāpat VISC ir sagatavojis ieteikumus 12. klašu izglītojamo un profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu valsts pārbaudījumu organizēšanai un norisei, tie lasāmi šeit.

Eksāmenu norisē iesaistīto personu testēšana sākas jau piektdien, 7. maijā. Skolēnu testēšana paredzēta arī 8., 9. un 10. maijā. Pēc tam būs jāveic atkārtots Covid-19 tests tiem skolēniem, kas kārtos izvēles eksāmenus, iepriekš skaidroja VISC Vispārējās izglītības pārbaudījumu nodaļas vadītājs Kaspars Špūle

Savukārt biežāk uzdotie jautājumi un atbildes par testēšanu pirms eksāmeniem un drošu to norisi pieejami šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!