Foto: LETA
Jaunais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) plānojis izmaiņas ministra biroja personāla sastāvā.

Otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" Dombrovskis sacīja, ka vispirms runā par biroja vadītāju un solīja, ka par izmaiņām sabiedrība tiks informēta.

Pašā Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) jau nesen bijušas izmaiņas - darbinieku skaits samazināts aptuveni par 10%, tāpēc ministrijā izmaiņas vairs neesot nepieciešamas.

Viņš arī atgādināja, ka ir orientēts uz konstruktīvu sadarbību ar nozari, kā arī apliecināja vēlmi panākt, lai skolotāju algas būtu ap 500 latiem pirms nodokļu nomaksas.

Vjačeslavs Dombrovskis sacīja, ka ir jāraugās, lai pasaules reitingos iekļūtu Latvijas augstskolas, jāstrādā pie to programmu pilnveidošanas, kurām jau ir labi rezultāti. Ja augstskolām savā starpā izdosies vienoties un atsevišķām augstskolām savas studiju programmas izdosies pārnest uz tām augstskolām, kurās ir spēcīgākas konkrētās programmas, tad papildu finansējums varētu tikt atrasts.

Jau vēstīts, ka Saeimas deputātu vairākums ceturtdien apstiprināja izglītības un zinātnes ministra amatā līdzšinējo Reformu partijas (RP) Saeimas frakcijas vadītāju un Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītāju Vjačeslavu Dombrovski.

Līdzšinējais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis veselības stāvokļa dēļ ir nolēma atkāpties no amata

Ķīlis pēc stāšanas amatā ierosināja vērienīgas izglītības sistēmas reformas, kas sastapās ar lielu pretestību, it īpaši no Latvijas augstskolu vadības puses.

Piemēram, Ķīlis piedāvāja mainīt augstskolu novērtēšanas sistēmu un vairs nepiešķirt finansējumu nekvalitatīvām studiju programmām, kā arī ierobežot šādu programmu pastāvēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!