Foto: DELFI
Valsts kontrole (VK) vērsusies prokuratūrā par prettiesisku rīcību ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) operatīvo līdzekļu finansējumu, otrdien žurnālistiem pastāstīja valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Sudraba atzina, ka VK prokuratūru par iespējamiem pārkāpumiem KNAB informēja jau pirms dažām nedēļām, taču viņa žurnālistiem neatklāja, par kādām summām ir runa, norādot, jo tā ir klasificēta informācija.

Sudraba arī neatklāja pārkāpumu būtību, taču atzina, ka tie ir būtiski. Sudraba arī izvairījās pateikt, kuras KNAB amatpersonas būtu tieši atbildīgas par VK konstatēto, vien norādot, ka iestādes vadītājs jebkurā gadījumā ir atbildīgas par tajā notiekošo.

Sudraba arī norādīja, ka KNAB vēl nav elektroniskajā pārskatu sistēma apstiprinājis VK revīzijas pārskatu, jo biroja amatpersonas "aizmirsušas, ka ir jānoformē e-paraksti", tāpēc nevarēja to izdarīt.

Kopumā Valsts kontrole informējusi prokuratūru par sešu valsts iestāžu revīzijās konstatētajiem pārkāpumiem – informācija sniegt par Valsts policiju (VP), VP policijas koledžu, Kultūras ministriju, Lauku atbalsta dienestu un Centrālo zemes komisiju un Jūrniecības koledžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!