Foto: LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) saistībā ar krievu valodas referendumu izdevusi speciālu avīzi gandrīz miljons eksemplāros, kuru jau tuvākajā laikā plāno izplatīt visām iespējamajām privātpersonām, pastāstīja VL-TB/LNNK ģenerālsekretārs Gatis Sprūds.

Sprūds norādīja, ka avīze ir pilnībā veltīta gaidāmajam referendumam, aicinot Latvijas pilsoņus tajā piedalīties un balsot pret grozījumiem, kas paredz krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu.

Avīzi paredzēts izsūtīt visām privātpersonām, kurām ir pastkastītes. Avīzes izplatīšana sākta šodien, un to paredzēts pabeigt līdz trešdienai. Tā izdota gandrīz miljons eksemplāros, un avīzes izveidošana izmaksājusi aptuveni 20 000 latu.

Reklāmas kampaņas gaitā VL-TB/LNNK arī filmē sabiedrībā zināmus cilvēkus, kuri videorullīšos pauž savu attieksmi pret referendumu un pamato, kāpēc tajā ir jāpiedalās. Sprūds skaidroja, ka nacionālā apvienība nav tik turīga, lai varētu iegādāties reklāmas laiku televīzijās, tāpēc videosižeti tiek pēc iespējas izplatīti sociālajos tīklos internetā.

Pēc Sprūda teiktā, piektdien tiks pabeigta plakātu drukāšana, kurus VL-TB/LNNK biedri izvietos visur Latvijā, kur vien tas būs atļauts. Tāpat plānots izgatavot vairākus tūkstošus skrejlapu, kuras nākamnedēļ publiskās vietās dalīs nacionālās apvienības deputāti, ministri, biedri un atbalstītāji.

VL-TB/LNNK arī cer iegūt līdzekļus, lai varētu veikt reklāmas kampaņu radio. "Neesam tā bagātākā partija. Tēriņi referendumam varētu būt aptuveni 30% no iepriekšējo Saeimas vēlēšanu izmaksām," teica Sprūds.

Nacionālās apvienības ģenerālsekretārs atgādināja, ka VL-TB/LNNK referenduma rīkošanu apstrīdēja Satversmes tiesā un pēc tiesas lēmuma sagaidīšanas koncentrēti spēki un līdzekļi, lai izveidotu reklāmas kampaņu.

Sprūds informēja, ka VL-TB/LNNK biedri jau tagad sākuši braukāt pa visu Latviju, lai klātienē runātu ar cilvēkiem par gaidāmo referendumu.

Kā ziņots, arī partija "Vienotība" sākusi reklāmas kampaņu saistībā ar krievu valodas referendumu, aicinot Latvijas pilsoņus tajā piedalīties un balsot pret grozījumiem, kas paredz krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu.

Partijas pārstāvji lielākajās Latvijas radiostacijās uzrunās iedzīvotājus, aicinot nebūt vienaldzīgiem, piedalīties referendumā un balsot "pret" grozījumiem Satversmē.
Nākamās nedēļas sākumā klajā nāks arī referenduma tematikai veltīts partijas laikraksts, kas bez maksas tiks izplatīts iedzīvotājiem visā Latvijā.

Tāpat pirmsreferenduma aktivitātēs plaši iesaistījušās partijas reģionālās nodaļas, kas gatavas iedzīvotājiem palīdzēt arī praktiski.

Referenduma dienā "Vienotības" pārstāvji piedāvās izmantot bezmaksas autobusus nokļūšanai balsošanas iecirknī iedzīvotājiem Jūrmalā, Kandavā, Cēres, Matkules, Vānes, Zemītes, Zantes, Talsu, Dundagas, Rojas un Mērsraga novados, kā arī citviet Latvijā.

Tautas nobalsošana par grozījumiem Satversmē, kas paredz mainīt krievu valodas statusu, notiks nākamnedēļ. Referendumā Satversmes grozījumi tiks pieņemti, ja par tiem nobalsos vairāk nekā puse balsstiesīgo vēlētāju, kuru skaits 11.Saeimas vēlēšanās bija 1 543 786, tātad par otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai referendumā būs jānobalso vismaz 771 893 vēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!