Foto: F64

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) valde pirmdien vēl nepārrunāja jautājumu par tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) rīcību, izmantojot ministrijas transportu privāta skapja pārvadāšanai un plāno to darīt nākamajā valdes sēdē.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš sacīja, ka pirmdien notikušās valdes sēdes darba kārtībā bija citi jautājumi, tāpēc par šo gadījumu tiks spriests nākamajā sēdē.

Jau ziņots, ka tieslietu ministrs šā gada pavasarī, pārceļoties uz savu jauno mājokli, ar Tieslietu ministrijas mikroautobusu "steidzamības kārtībā" pārvedis privātu skapi, liecina portāla "Tvnet" rīcībā nonākusī informācija.

Rasnača preses sekretārs Andris Vitenburgs apstiprinājis, ka 30. marta pusdienas pārtraukumā nepilnu stundu ministrs izmantojis sava skapja pārvešanai, kas notikusi "steidzamības kārtībā" pusdienas pārtraukumā - ar TM lietošanā esošo mikroautobusu "VW Caravelle" no Āgenskalna uz Rīgas centru. Par degvielu ministrs iedevis 20 eiro TM šoferim. Atskaiti par to, vai minētā naudas summa iztērēta tieši degvielai, ministrs gan neesot prasījis.

Rasnačs publiski atvainojies visiem, kam ar savu rīcību, izmantojot ministrijas transportu privāta skapja pārvadāšanai, nodarījis kaitējumu, atzīstot, ka izdarījis rupju profesionālās ētikas pārkāpumu. "Mana rīcība nav bijusi profesionāla, tāpēc publiski vēlreiz atvainojos. Tas bija ārkārtas gadījums, kas prasīja no mana pusdienu pārtraukuma 40 minūtes," skaidroja ministrs.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), komentējot šo situāciju, pauda, ka Rasnačs ir sniedzis sliktu piemēru citiem valsts pārvaldē strādājošajiem.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs atbilstoši savai kompetencei izvērtēs publiski izskanējušo informāciju par šo gadījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!