Foto: LETA
Partija "Visu Latvijai!" vērsās tiesā pret tieslietu ministru un iekšlietu ministra pienākumu izpildītāju Aigaru Štokenbergu (V), prasot atsaukt partijas godu un cienu aizskarošus izteikumus un piedzīt 10 000 latu kompensāciju, informēja partija.

"Visu Latvijai!" līdzpriekšsēdētāji Raivis Dzintars un Imants Parādnieks partijas vārdā ir vērsušies Rīgas Centra rajona tiesā ar prasību pret Štokenbergu, lūdzot uzlikt viņam par pienākumu kā nepatiesas un godu un cieņu aizskarošas atsaukt 23.jūlija žurnālā "Sestdiena" un tīmekļa vietnē www.diena.lv publicētās ziņas par partiju "Visu Latvijai!" un tās biedriem.

Tāpat prasības pieteikumā tiek lūgts tiesu piedzīt no Štokenberga mantisku kompensāciju 10 000 latu apjomā un tiesāšanās izdevumus.

VL lūdz Štokenbergu atsaukt apgalvojumus par nacionālās apvienības "Visu Latvijai/TB/LNNK" Saeimas deputātiem kā ekstrēmistiem. VL uzskata, ka šie izteikumi ir atzīstami par nepatiesiem un godu un cieņu aizskarošiem. Tāpat VL lūdz atsaukt izteikumus par partijas biedru šaudīšanos pie aizsardzības ministra Arta Pabrika (V). VL šos izteikumus uzskata par klaji apmelojošiem, partijas un tās biedru godu un cieņu sevišķi smagi aizskarošiem, "jo "Visu Latvijai!" un tās biedriem nav bijusi netieša vai attāla saistība ar atbildētāja minēto gadījumu", uzsvērts prasības pieteikumā.

Jau ziņots, ka Dzintars iepriekš publiski pieļāvis iespēju sūdzēt tiesā Štokenbergu par apvienības nomelnošanu, jo apvienībai "ir piegriezies".

Dzintars pārmeta Štokenbergam (V) nomelnošanas kampaņas organizēšanu "ar mērķi nepieļaut nacionāli patriotiska spēka augstus rezultātus vēlēšanās un padarīt grūtāku tā iekļaušanos valdībā".

Štokenbergs nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) draudus sūdzēt viņu tiesā par goda un cieņas aizskaršanu jau iepriekš nodēvēja par pirmsvēlēšanu retoriku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!