Foto: DELFI
Nākamā gadā pirmajā pusē Veselības ministrija (VM) izvērtēs mazo daudzprofilu neatliekamās palīdzības slimnīcu darbu un tikai tad lems par deviņu slimnīcu pārprofilēšanu uz dienas stacionāriem vai aprūpes centriem, informēja Veselības ministrijas (VM) preses sekretārs Oskars Šneiders.

Latvijā pašlaik ir vienpadsmit nelielas daudzporfilu neatliekamās palīdzības slimnīcas: Jūrmalas, Ogres, Kuldīgas, Preiļu, Krāslavas, Gulbenes, Cēsu, Alūksnes, Dobeles, Madonas un Tukuma. Jauno gadu tās iesāks, strādājot tāpat kā līdz šim, bet par to turpmāko likteni ministrija lems gada pirmajā pusē.

Ar 2011.gada 1.janvāri Veselības ministrija (VM) slēgs līgumus ar visām vienpadsmit slimnīcām, un pēc slimnīcu darbības izvērtējuma ar deviņām slimnīcām noslēgtos līgumus grozīs.

Jūrmalas slimnīcas priekšsēdētājs Egons Liepiņš uzskata, ka "līguma grozījumi un pārprofilējums nozīmēs nespēju nodrošināt neatliekamo palīdzību gan jūrmalniekiem, gan tās viesiem, kas ik gadu ir ap četriem miljoniem".

Veselības ministrija skaidro, ka slimnīcu darbu izvērtējumā ņems vērā, vai slimnīcai ir pietiekami liels pacientu skaitu, kāds ir attālums līdz citai tuvākajai slimnīcai, kā arī kāds ir slimnīcas dažādo pakalpojumu piedāvājums, piemēram, vai tā nodrošina dzemdību pieņemšanu.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka 2011.gada budžeta projektā plānots ietaupīt 3,9 miljonus latu, pārprofilējot slimnīcas par dienas stacionāriem vai aprūpes slimnīcām. Tad no pašreizējām neatliekamās palīdzības slimnīcām Rīgā paliktu Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, Stradiņa un Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas, bet reģionos – slimnīcas Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Valmierā, Rēzeknē, Daugavpilī un Jēkabpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!