Foto: LETA
Lai ārsti labāk apgūtu e-veselības sistēmu, plānots izstrādāt video pamācības, informēja Veselības ministrijas (VM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Oskars Šneiders.

Progresu e-veselības projekta ieviešanā veselības ministre Anda Čakša ceturtdien pārrunāja ar Latvijas Slimnīcu biedrību.

Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāvji informēja, ka ir pabeigta PREDA reģistru migrācija uz e-veselības sistēmu, kā arī ir pieslēgti lietotāji pārējām e-veselības sistēmas funkcionalitātēm (bez e-darbnespējas lapas un e-receptes), piemēram, nosūtījumu un rezultātu veidošana, pieraksta pie ārsta izveide, vakcinācijas faktu reģistrēšana, vizuālās diagnostikas izmeklējumu un slēdzienu atspoguļošana.

Izveidojot video apmācības, sistēmas lietotāji varēs jauno sistēmu apgūt iespējami ērtā veidā internetā.

Tāpat tikšanās laikā pārrunāts ministrijas piedāvājums radioloģijas tarifu pārskatīšanai. VM piedāvājums paredz pārskatīt amortizācijas piemaksas daļu par tehnoloģiju līmeni datortomogrāfijas, ultrasonogrāfijas un magnētiskās rezonanses izmeklējumiem. Vienlaikus, ņemot vērā, ka atsevišķās pozīcijās tarifs varētu samazināties, ministrija piedāvā papildu finansējumu stacionārajām ārstniecības iestādēm, kas nodrošina neatliekamo medicīnisko palīdzību 24 stundu režīmā, radioloģisko izmeklējumu veikšanai. Tādējādi neciestu ārstniecības personāls, skaidro VM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!