Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam ir jāuzlabo savas vadītāja spējas, lai radītu vismaz cerību, ka nākotnē viņš varētu būt efektīvs vadītājs, uzskata biedrības "Sabiedrība par atklātību "Delna"" direktors Jānis Volberts.

Volberts sacīja, ka KNAB saskaras ar ļoti lielām problēmām personālpolitikā un prioritātēs, kuru iemeslus var meklēt arī nemitīgās ietekmes uz KNAB dēļ. Volberts uzskata, ka KNAB ir jābūt daudz spēcīgākai, ambiciozākai un neatkarīgākai, kā to norāda arī OECD.

"Protams, ar kompetentu vadību, kuras, klaji redzams, šobrīd trūkst," piebilda Volberts, uzsverot, ka apstiprinātie grozījumi KNAB likumā, iespējams, varētu palīdzēt sakārtot iestādē patlaban valdošo haosu.

"Es gribu uzsvērt, ka atlaišana un pātagas risinājumi nav vienīgie risinājumi iestādes vadīšanai. Tādā iestādē kā KNAB darba disciplīna, protams, ir ļoti svarīga, bet šobrīd mēs neredzam iestādi kā vienotu komandu ar skaidriem mērķiem un vadību, attiecīgi lielie darbi izpaliek. Ne no vienas puses par KNAB netiek runāts kā par labu piemēru," pauda "Delnas" vadītājs.

Streļčenokam jācenšas skatīties un īstenot personālpolitiku, motivāciju, kolektīva sasaisti, darba uzdevumu došanu daudz konstruktīvāk, ne tikai ar pātagas palīdzību, uzskata Volberts, lai gan norāda, ka ar atsevišķiem cilvēkiem konflikts ir pārāk ieildzis un cita risinājuma kā atlaišana laikam nebūs.

Lai runātu par Streļčenoka iespējamo atkārtoto apstiprināšanu KNAB vadītāja amatā, viņam būtu ievērojami jāuzlabo savs sniegums, pilnveidojot savas vadītāja spējas.

"Lai vispār varētu runāt par viņa iespējamo apstiprināšanu rudenī, Streļčenokam ir redzami jāuzlabo savas vadītāja spējas un jāpierāda īsta griba noķert lielās zivis, ne tikai tvarstīt grundulīšus, lai radītu kaut cerību, ka viņš nākotnē varētu būt efektīvs vadītājs," norādīja Volberts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!