Viens no SIA "Vudison terminal" vadītājiem Juris Šabašovs Saeimas deputātam Imantam Burvim sociāldemokrātu partijas vajadzībām devis savu personīgo naudu un iepriekš sponsorējis arī citas partijas, žurnālistus trešdien informēja Šabašovs.
Šabašovs, kas ir arī Savvaļas dzīvnieku audzēšanas asociācijas (SDAA) valdes loceklis, pastāstīja, ka 15 000 ASV dolāru, ko viņš iedevis Burvim partijas vajadzībām, ir bijuši viņa personīgie ietaupījumi. "Man simpatizē vairākas Latvijas partijas un es kā pilsonis esmu ziedojis naudu arī citām partijām. Jo vajag palīdzēt partijām, ja to nedara valsts," sacīja Šabašovs.

Viņš atteicās nosaukt citas partijas, kurām bez sociāldemokrātiem viņš esot devis naudu. Jautāts, vai naudas došana vienmēr notiek tādā veidā, kā Burvja gadījumā, to tieši iedodot rokās vai iebāžot kabatā, Sabašovs atbildēja, kas tas esot bijis netradicionāls gadījums.

"Parasti partijas atsūta vēstuli ar lūgumu ziedot naudu partijai un tad tā tiek pārskaitīt caur banku," teica Šabašovs. Viņš arī atzina, ka regulāri ziedojot naudu SDAA vajadzībam, jo ir viens no valdes locekļiem un pats nodarbojas ar briežu audzēšanu.

BNS jau ziņoja, ka Latvijas Sociāldmeokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) līderis Juris Bojārs apvaino Burvi partijai SIA "Vudison terminal" viena no vadītāja Šabašova ziedotās naudas piesavināšanā, tāpēc partijas domes sēdē 25.augustā tiks lemts par Burvja izslēgšanu no partijas. Savukārt Burvis apgalvo, ka Šabašova piešķirtos līdzekļus izlietojis SDAA vajadzībām, ko pati asociācija noliedz. Deputāts arī gatavo atklātu vēstuli partijai, kurā būs pastāstīts par LSDSP attiecībām ar SIA "Vudison terminal" un citiem partijas sponsoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!