Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) apsver papildu motivēšanu, līdzīgi kā citas iestādes, lai dienestā veicinātu vakcinēšanos pret Covid-19, informēja VUGD.

Iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) ir atzinusi, ka VUGD pagaidām starp iekšlietu nozares dienestiem ir zemākā vakcinācijas aptvere - zem 30%.

VUGD uzskata, ka šis skaitlis neesot pavisam objektīvs, jo dati jūnija beigās iegūti, aptaujājot struktūrvienību vadītājus par nodarbināto vakcinēšanos. Par aktuālajiem datiem ziņas vēl tikai tikšot sniegtas, tiklīdz būšot pieejams informācijas papildinājums.

Lai arī vakcinēšanās VUGD nodarbinātajiem ir pieejama jau kopš 20.aprīļa, dienests uzskata, ka esot vairāki aspekti, kuru dēļ "izdarīt secinājumus par vakcinēšanas rezultātiem VUGD ir pāragri".

Dati pašlaik esot aptuveni, jo ne visi nodarbinātie vēlas atklāt, vai ir vakcinējušies. VUGD 366 personas ir pārslimojušas Covid-19, tāpēc vēl tika plānojot vakcinēšanos, bet vismaz 10% VUGD nodarbināto patlaban esot ikgadējā atvaļinājumā, līdz ar to neesot ziņu par šo kolēģu vakcinēšanos.

VUGD paziņojumā arī uzsvēris, ka esot "jārespektē apstākļi, ka ir cilvēki, kas patlaban nevar vakcinēties veselības stāvokļa dēļ".

"Kolēģi turpina pieteikties vakcinēšanai. Dienests kopumā izmantos iespējas rīkot izbraukuma vakcinēšanu, kā arī apsver iespējas par papildu motivēšanu, līdzīgi kā citas iestādes," paziņoja dienestā. VUGD nodarbinātie tikšot aicināti vakcinēties, skaidrojot vakcinēšanas nozīmi un ietekmi uz dienesta dzīvības glābšanas spēju.

VUGD kopumā šobrīd ir 2979 nodarbinātie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!