Foto: Shutterstock

Otrdien diviem cilvēkiem bija nepieciešama ugunsdzēsēju glābēju palīdzība, lai izkļūtu no meža, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Viesītes novadā cilvēks tika iznests no meža līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMPD) transportlīdzeklim, bet Tukuma novadā, raidot autocisternas skaņas signālu un sazinoties ar apmaldījušos personu pa mobilo tālruni, tika norādīts virziens un cilvēks iznāca no meža.

Iemesli, kādēļ cilvēki apmaldās ir dažādi – kāds aizraujas ar sēņošanu un ogošanu un nepamana, kur aizgājis, bet cits uzticas ierīcēm, kuras izlādējas vai staigā nepazīstamās vietās. Lai došanās un atrašanās mežā nebeigtos ar apmaldīšanos, pamatīgu izbīli vai pat veselības un dzīvības apdraudējumu, VUGD aicina iedzīvotājus rūpēties par savu drošību pirms došanās mežā.

Naktī uz trešdienu pulksten 01.06 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur ar atklātu liesmu dega divas dārza mājas 40 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 3.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Otrdien Līvānos ugunsdzēsēji glābēji no divus metrus dziļa grāvja izcēla bezpalīdzīgā stāvoklī nomākušu cilvēku un nodeva NMPD mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 35 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!