Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) svētdien Sedā dzēsis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Pulksten 17.58 VUGD saņēma izsaukumu Tirgus ielu Sedā, kur dega neapsaimniekotas vienstāva ēkas jumts, mucas ar nezināmas izcelsmes vielu un papīra ķīpas 500 kvadrātmetru platībā. Pulksten 21.48 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien pulksten 5.19 tika saņemts izsaukums Olainē, kur no daudzstāvu nama pagraba cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka pagrabā deg sadzīves priekšmeti četru kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 10 cilvēki. Pulksten 7.53 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt piektdien pulksten 17.03 VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Naukšēnu pagastu, kur divstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī dega dīvāns un matracis viena kvadrātmetra platībā. Pirms VUGD ierašanās kaimiņi no piedūmotā dzīvokļa bija iznesuši cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 17.37 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 8.14 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīga, kur dega apsarga būve 15 kvadrātmetru platībā. Mēģinot apdzēst liesmas pirms VUGD ierašanās, cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 9.51 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Tukumā, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts pulksten 23.31. Pārmeklējot teritoriju, ugunsdzēsēji glābēji cilvēku atrada un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Pulksten 23.50 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Sestdien Aizkraukles novada Skrīveru pagastā no Dīvajas tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Laika posmā no šā gada 13. augusta pulksten 6.30 līdz 16. augusta pulksten 6.30 VUGD saņēma 189 izsaukumus – 60 uz ugunsgrēku dzēšanu, 93 uz glābšanas darbiem, bet 36 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!