Foto: DELFI Aculiecinieks
Situācija spēcīgu lietusgāžu piemeklētajā Saldū un Brocēnos pamazām uzlabojas un pašlaik pa visiem plūdu izpostītajiem ceļiem atjaunota satiksme vismaz p[a vienu joslu, LTV raidījumā "Panorāma" piektdien informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvis Jānis Grīnbergs.

Viņš pastāstīja, ka atbildīgajiem dienestiem izdevies atjaunot satiksmi pa visiem ceļiem vismaz vienā joslā un iedzīvotāji, kuru mājas bija nošķirtas no ārpasaules, atkal var brīvi paŗvietoties.

Grīnbergs pastāstīja, ka vēl joprojām ir applūdušas aptuveni 20 mājas, taču ūdens līmenis pakāpeniski krītas. No zemākās vietās esošām mājām ūdeni atsūknē VUGD glābēji.

Grīnbergs atturējās prognozēt, cik lielus zaudējumus pēkšņie plūdi varētu būt radījuši, vien norādīja, ka visdārgāk varētu maksāt bojāto ceļu atjaunošana. Tāpat viņš novērojis, ka applūduši labības lauki, taču, cik lielus postījumus lietusgāzes tiem nodarījušas, VUGD pārstāvis atturējās vērtēt.

Valsts autoceļu uzturētājs Latvijas Valsts ceļi informē, ka uz Liepājas šosejas starp Brocēniem un Saldu izskalojums satiksme tiek organizēta pa vienu joslu. Smagajam transportam šis posms ir slēgts un apbraukšana notiek caur Saldu.

Jau ziņots, ka Saldū pēc pagājušās nakts stiprajām lietusgāzēm applūdušas dažas mājas zemākajās vietās, taču situācija nav tik kritiska, tādēļ nav nepieciešams lemt par ārkārtas stāvokļa izsludināšanu.

Delfi Aculiecinieks fotogalerija: Negaisa sekas Saldū

Uz Liepājas šosejas Saldus apkārtnē ir izveidojušies vairāki caurteku izskalojumi, šosejas 98.kilometrā pie Brocēniem. Arī uz reģionālā autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus 102.kilometrā izveidojušies izskalojumi un ieviesti ātruma ierobežojumi. Tāpat spēcīgo lietusgāzu dēļ apturēta vilcienu Rīga – Liepāja kustība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!