Foto: F64
Saistībā ar spēcīgo vēju Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) līdz sestdienas rītam reaģējis uz 43 izsaukumiem, kas galvenokārt bijuši saistīti ar nolūzušu vai aizlūzušu koku novākšanu no ceļa braucamās daļas, pastāstīja VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Lielākā daļa izsaukumu saistībā ar spēcīgo vēju tikusi saņemta Rīgā (17) un Vidzemē (13). Kopumā saistībā ar nolūzušiem kokiem glābējiem nācies doties 39 izsaukumus, bet četros gadījumos tikuši likvidēti citi vētras postījumi.

Piektdienas vakarā Rīgā, Pētersalas ielā no kādas neapsaimniekotas ēkas jumta ticis norauts skārda gabals 20 kvadrātmetru platībā, savukārt Ģertrūdes ielā kādai ēkai stiprais vējš sabojājis skursteni, kura atsevišķi ķieģeļi nokrituši uz ielas, bet Kronvalda ielā pie kāda nama ticis bojāts reklāmas stends. Tāpat Lienes ielā dzīvojamai ēkai ticis no jumta norauts skārda gabals.

Par cietušiem cilvēkiem netiek ziņots.

Ziņots, ka sestdien Latvijā pakāpeniski pastiprināsies dienvidrietumu vējš, brāzmās sasniedzot 13-18 metru sekundē (m/s), Kurzemē gaidāmas brāzmas līdz 18-23 m/s.

Mākoņu sega kļūs biezāka, gaidāms neliels lietus, vairāk līs dienas otrajā pusē Kurzemē un Vidzemē. Gaisa temperatūra būs +6..+9 grādi.

Rīgā gaidāms apmācies laiks un neliels lietus, dienvidrietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 16 m/s.

Dienas otrajā pusē līdz ar stiprāku vēju atsāksies ūdens līmeņa paaugstināšanās, bet tas nepakāpsies tik augstu kā aizvadītajā naktī.

Stiprs vējš veidojas starp lielu ciklonu ziemeļos un anticiklonu dienvidos. Svētdien un pirmdien vējš pūtīs spēcīgāk nekā sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!