Foto: AFP/Scanpix

Valsts vides dienests (VVD) bezpilota lidaparātus jeb dronus jūras zvejas kontroles vajadzībām plāno iepirkt par 17 872 eiro.

Iepirkuma konkursā no četriem pretendentiem izraudzīts uzņēmums SIA "SV Solutions", kura piedāvātā līgumcena bija 17 872 eiro.

Divi uzņēmumi piedāvājuši līgumu par summu, kas pārsniedz 20 000 eiro, savukārt viens - mazāku par izvēlēto. Uzņēmumi, kas piedāvājuši lielākās summas, noraidīti kā neatbilstoši iepirkuma atlases prasībām. Savukārt trešais nav iesniedzis prasītos paskaidrojumus par piedāvājumu.

VVD vēlējās iegādāties piecus dronus cīņai ar maluzvejniekiem. Šos lidaparātus VVD plāno izmantot cīņā ar maluzvejniekiem, veicot valsts zvejas inspekcijas Baltijas jūrā un tās piekrastē. Vajadzības gadījumā droni palīdzēs fiksēt dažādus vides piesārņojuma avotus.

VVD paredz, ka droni inspektoriem palīdzēs identificēt nelegālos tīklu licējus, veicot zvejas inspekcijas Baltijas jūrā un tās piekrastē. Pārkāpēji tiks fiksēti foto un video formātā, kā arī ar ierīču palīdzību palielināsies iespēja noteikt to precīzu atrašanās vietu un veikt aizturēšanu.

Bezpilota lidaparāti tiks nodoti lietošanā reģionālajām vides pārvaldēm, kā arī Zvejas kontroles departamentam.

Kompānijas mājaslapā teikts, ka tas ir uzņēmums, kas fokusēts uz pētījumiem un trīsdimensiju apkārtējās realitātes attēlošanu. Uzņēmums ir dibināts 2003. gadā un ar multifunkcionāla mobilās 3D skenēšanas un ģeoradaru kompleksu ievāc datus, veicot mobilo 3D kartogrāfiju, autoceļu, dzelzceļu, infrastruktūras un pazemes komunikāciju tehnisko apsekošanu un uzmērīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!