Foto: F64
Pērn rudenī dibinātais konservatīvo ideju institūts "Populares Latvija" centīsies vairot Latvijas iedzīvotāju izpratni par modernā konservatīvisma ideoloģiju, aģentūru LETA informēja biedrības vadītājs, bijušais reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns.

"Mēs apzināmies, ka konservatīvisms ir mazākuma ideoloģija Latvijā," norādīja Zalāns. Biedrība plāno rīkot lekcijas, izglītojot iedzīvotājus par to, kas ir konservatīvisma ideoloģija. Tāpat reizi gadā sadarbībā ar sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS plānots veikt pētījumu ar mērķi noskaidrot un aprakstīt iedzīvotāju ideoloģiju jeb pasaules redzējumu. Pirmais pētījums jau ir veikts, un tā rezultāti tiks prezentēti 13.aprīlī plkst.11 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.

Biedrība "Populares Latvija" radījusi iniciatīvu "Ideju monitorings" ar mērķi noskaidrot un aprakstīt iedzīvotāju ideoloģiju jeb pasaules redzējumu. Pēc pētījuma veicēju domām, šī iniciatīva ļaus jaunā, plašākā veidā tulkot stāvokli valstī, kas līdz šim bija iespējams vienīgi ekonomiskā, politiskā vai etniskā valodā.

"Mūsu valstī ideoloģijai līdz šim nav ierasts pievērst uzmanību. Varbūt vēsturisku apstākļu dēļ daudziem šķiet, ka tas nav svarīgi, tam nav nozīmes. Mēs sakām - nē, ideoloģijai ne tikai ir nozīme, bet tā nosaka visas mūsu ikdienas izvēles un darbības. Tostarp arī tās, kuras izdara politiķi. Un tās, kuras vēlētāji no viņiem sagaida, kas bieži vien nav vienas un tās pašas," uzskata Zalāns.

Viņaprāt, tikai kopīga ideoloģiska platforma starp politiķi un viņa vēlētājiem var radīt saprašanos ilgtermiņā. "Bet, lai runātu par šādu kopīgu platformu, vispirms ir nepieciešams noskaidrot, kāds tad īsti ir mūsu pasaules redzējums, kāda ir mūsu ideoloģija. Tieši tas arī bija mūsu pētījuma mērķis," sacīja Zalāns.

Ar pētījumu 13.aprīlī iepazīstinās Zalāns, SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš un "Populares Latvija" līdzdibinātājs Māris Riekstiņš.

"Populares Latvija" ir konservatīvo ideju institūts, kura darbības pamatā ir modernā konservatīvisma pamatprincipi - brīva uzņēmējdarbība, maza valsts pārvalde, indivīda brīvības un Eiropas tradicionālās vērtības.

"Konservatīvo ideju institūts "Populares Latvija" nav saistīts ne ar vienu politisku partiju vai reliģisku organizāciju. Mēs pilnībā paļaujamies uz privātiem un sabiedriskiem ziedojumiem. Mūsu misija ir definēt, izplatīt un iedzīvināt Latvijā moderni konservatīvas idejas," informēja Zalāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!