Latvijas Zaļā partija (LZP) un Latvijas Zemnieku savienība apsver iespēju apmaksāt advokāta palīdzību Lietuvā notiesātajam Latvijas riteņbraucējam Jurim Silovam vai sniegt viņam cita veida palīdzību.
Precīzāk par šīs palīdzības apjomu varētu būt zināms ceturtdien pēc Lietuvas apelācijas tiesas sēdes, kurā plāno piedalīties arī LZP līdzpriekšsēdētājs Indulis Emsis.

Emsis arī teica, ka "zaļie" un zemnieki par vienu no priekšvēlēšanu kampaņas punktiem izvirzīs ārzemēs tiesājamo vai notiesāto Latvijas pilsoņu aizstāvību.

Viņš arī pauda, ka viens no palīdzības veidiem varētu būt fonds, kurā ar ziedotāju atbalstu vai citā veidā uzkrātu līdzekļus, ko pēc tam varētu aizņemties ārvalstīs nepatikšanās iekļuvuši Latvijas pilsoņi.

Silovs no 11.aprīļa izcieš ieslodzījumu Pravenišķu stingrā režīma kolonijā netālu no Kauņas, jo tiesa viņam piesprieda 5,5 gadu cietumsodu par to, ka, šķērsojot Lietuvas robežu, sportists nebija deklarējis lielu naudas summu.

Pēc tam kad par Silova likteni ieinteresējās Latvijas masu mediji un pēc tam arī Latvijas augstākās amatpersonas, Lietuvas prezidents Valds Adamkus paziņoja par gatavību apžēlot Silovu, ja viņš to lūgtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!