ZZS partijas konkurē savā starpā, bet sola atbalstu 'savējiem'

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) vienotā sarakstā startē lielā daļā Latvijas jauno novadu, taču ne visās lielajās pilsētās. ZZS šogad pašvaldību vēlēšanās nav sarakstu ne Daugavpilī, ne Liepājā, ne Ventspilī. Tiesa, Ventspilī vēlēšanās startē ZZS sadarbības partneri – Aivara Lemberga veidotā “Latvijai un Ventspilij”. Savukārt Jūrmalā ZZS vēlēšanās konkurē politiskajā apvienībā ietilpstošās partijas – centriskā partija “Latvijas Zemnieku savienība” (LZS) izveidojusi kopīgu sarakstu ar Kristīgi Demokrātisko savienību un partiju “LPP/LC”, savukārt ar citu sarakstu Jūrmalas domes vēlēšanās startē Latvijas Zaļā partija (LZP). Līdzīgi arī Jēkabpilī ar atsevišķiem sarakstiem startē LZS un LZP, arī Ķekavas novada vēlēšanās savā starpā konkurē LZS un LZP, kas katra startē ar savu sarakstu, un citur.

ZZS pašvaldību vēlēšanu sarakstos dominē vietējo pašvaldību amatpersonas, izglītības un veselības aprūpes sistēmas darbinieki, kā arī uzņēmēji. Vēlēšanu programmas veidotas, balstoties uz kopīgām pamatnostādnēm. Tās nosaka: ZZS ir gatava uzņemties novada vadību sarežģītā laikā, kad  daudzas ģimenes nonākušas postā ražošanas apsīkuma un bezdarba dēļ. ZZS uzskata, ka piespiedu dīkstāvi nedrīkst izniekot, pasīvi gaidot glābiņu no valdības vai Eiropas Savienības. Vēsture pierāda, ka visspožākie risinājumi rodas tieši grūtajos laikos, norādīts ZZS vēlēšanu programmās.

ZZS kopējā vēlēšanu programmā arī novados solīts atbalsts “savējiem” - palīdzot ģimenēm ar maziem bērniem; nodrošinot vislabākās izglītības iegūšanas iespējas sava novada jauniešiem un mūža izglītību pieaugušajiem; neatstājot nelaimē tos, kuri sev vairs nevar palīdzēt paši, pērkot vietējos ražojumus un citā veidā.

ZZS līderi un mēru amatu kandidāti lielākajās pilsētās: Jelgavā – ilggadējais pilsētas mērs Andris Rāviņš; Valmierā - Ziemeļvidzemes reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītājs Jānis Brengulis, Cēsīs – Cēsu rajona padomes izpilddirektors Māris Niklass (LZS); Rēzeknē – Rēzeknes 4.vidusskolas direktors Jānis Gailis; Balvos – Balvu rajona padomes izpilddirektors Andris Kazinovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!