Foto: LETA
Latvijas Sarkanā Krusta (LSK) prezidents Valdis Nagobads ir sašutis par Zatlera reformu partijas (ZRP) līdera Valda Zatlera izteikumiem, ka LSK sākusi nodarboties ar politiku, diskutējot par ZRP logo.

"Tas ir rupjš aizvainojumus," sacīja Nagobads. Viņš uzsvēra, ka Zatlera izteikumi nav pamatoti, turklāt LSK jau no jūlija aicina ZRP vadību personiski satikties un izrunāt jautājumu par partijas logo. LSK vadītājs arī pauda nožēlu, ka šis jautājums jārisina ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību.

Arī LSK struktūrvienību vadītāji uzskata, ka ZRP logo tiek izmantota Sarkanā Krusta emblēma, ko neatļauj starptautiskā konvencija, tāpēc partijas logo ļoti daudziem asociējas ar LSK, pastāstīja Nagobads.

Viņš norādīja, ka no partijas LPP/LC saraksta izstājies 1.jūlijā, nezinot, ka varētu sākties šāda diskusija par ZRP logo.

Patlaban LSK vēl nav saņēmusi atzinumu no Starptautiskā Sarkanā Krusta komitejas, kas, pēc Nagobada teiktā, ir atzinusi, ka ZRP logo esošais simbols ir aizgūts no Sarkanā Krusta.

Kā ziņots, Zatlers uzskata, ka LSK sākusi nedaudz nodarboties ar politiku, ķīvējoties par ZRP logo.

"Tā ir politiska kampaņa," sacīja Zatlers.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Nagobads 2007.gadā iestājies Latvijas Pirmajā partijā un 2009.gada pašvaldību vēlēšanās Rīgā startējis no partijas LPP/LC saraksta.

LPP/LC preses sekretārs Ģirts Dripe informēja, ka Nagobads savu darbību partijā pārtraucis šā gada 1.jūnijā.

Jau ziņots, ka pats Zatlers nesaskata savas partijas logotipa līdzību ar Latvijas Sarkanā Krusta simbolu. Paskatoties uz savas partijas logo, tas ar šo simbolu nekādi neasociējoties. Eksprezidents iepriekš apgalvoja, ka simbols - sarkans krusts uz balta fona - ir ļoti labi pazīstams visā pasaulē un, ja kādam parādītu ZRP logo, tam ar Sarkano Krustu nekādu asociāciju nebūtu.

ZRP logo attēlotajam krustam iepriekš tika mainīta krāsa, un tas no sarkana kļuva violetāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!