Foto: AFI
Lai arī alkohola lietošana uzņēmēju vidū, noslēdzot Valsts prezidenta valsts vizītes, nav nekāds retums, šoreiz aptuveni 10 uzņēmēji atceļā no Baku pamatīgi ālējušies, tādēļ Valsts prezidenta kanceleja turpmāk apsvērs “smalkāka sieta” uzlikšanu potenciālajiem līdzbraucējiem valsts vizītēs, piektdien vēsta laikraksts “Neatkarīgā”.

Kā informē laikraksts, atceļā no Baku lidmašīnā, ar kuru lidoja Valdis Zatlers ar Latvijas delegācijas dalībniekiem, tostarp 75 uzņēmēji, izcēlusies pamatīga ālēšanās. Tas, ka šoreiz bravūrīgākie, daudzuprāt, pārkāpa robežas, tiek skaidrots ar to, ka viņus iedrošināja uzņēmēji, kuriem biznesa aprindās ir liela autoritāte, piemēram, viens no Rīgas piena kombināta līdzīpašniekiem Ivars Strautiņš. Kad uz skaļajiem aicinājumiem neatsaucās prezidents, Strautiņš aicināja runu Zatlera vietā teikt kādreizējo ministru Jāni Krūmiņu, kurš, būdams acīmredzamā alkohola reibumā, savu uzrunu beidza ar vārdiem "es jūs visus mīlu, ejiet jūs visi dirst".

Kāds uzņēmēju pārstāvis, kurš jandāliņā nepiedalījās, laikrakstam izteicās, ka uzņēmēji "caur dziedāšanu mēģināja parādīt, kurš par kura naudu brauc". Lauvas tiesu brauciena izmaksu sedza uzņēmēji, katrs šķiroties no aptuveni 1000 latiem. Pēc viņa domām, īsto brīdi situācijas pārņemšanai savā kontrolē palaida garām arī Rīgas pils cilvēki.

Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs laikrakstam atzinis: "Melnos sarakstus īsti nestādīsim, bet, ņemot vērā, ka dažiem ir zināmas uzvedības problēmas, šis aspekts turpmāk var spēlēt ļoti lielu lomu.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!