Valsts prezidents Valdis Zatlers pirmdien, atskatoties uz pirmajās simts dienās paveikto, solīja turpmāk vairāk uzdrīkstēties un rīkoties drosmīgi un aicināja Latvijas iedzīvotājus rīkoties līdzīgi, stiprinot politiskās partijas un pilsonisko sabiedrību.
Valsts prezidenta Valda Zatlera preses konferences audioieraksts




Zatlers pirmdien preses konferenci, kas bija veltīta viņa pirmajām 100 darba dienām, bija noorganizējis Rīgas pils zālē, kas jau labu laiku slēgta tās sliktā stāvokļa dēļ.

"Es vēlētos uzdrīkstēties runāt par lietām drosmīgi un atklāti un rīkoties drosmīgi un atklāti. Arī šīsdienas preses konferences vietas izvēle ir zināma uzdrīkstēšanās, jo mēs esam ielenkti no visām pusēm ar Latvijas Republikas Drošības dienesta lentēm, pie sienām ir bīstami… vieglāk būtu aizslēgt durvis un aizmirst par šo telpu, kas ir mūsu valsts, mūsu nācijas simbols.. tomēr, kaut tas ir grūti, labāk ir ienākt šeit , ieraudzīt šīs problēmas un risināt tās," sacīja Zatlers.

"Es gribu, lai arī katrs Latvijas iedzīvotājs uzdrīkstas būt drosmīgs un būt savas sabiedrības un valsts pilntiesīgs pilsonis. Ja mēs runājam par politisko situāciju, ir mums jāsaprot tas, ka pilsoņiem jāstiprina politiskās partijas, ir jāstiprina pilsoniskās sabiedrība. Tikai nevalstiskās organizācijas vienas pašas nevarēs vadīt valsti uz gaišo nākotni, " pauda Valsts prezidents.

Viņš uzsvēra, ka arī turpmāk viņa prioritāte būšot sabiedrības saliedēšana, kas gan neesot ne 100 dienu, ne arī četru gadu laikā izdarāms darbs. Tāpat Zatlers uzsvēra, ka par prioritāti savā darbā uzsver izglītību, jo "tikai izglītots cilvēks var dot kaut ko savai valstij".

Valsts prezidents pirmo simts dienu laikā izsludinājis 15 likumus, izskatījis 23 notiesāto personu apžēlošanas lūgumus, apžēlojot četrus cilvēkus. Tāpat šajā laikā bijis astoņās darba vizītēs ārvalstīs, kā arī pildījis citus pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!